Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az Apple ID jelszava szükséges...

Az Apple ID jelszava szükséges-e ahhoz, hogy kijelentkezzünk belőle?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert eladtam a telefonom egy ismeretlen valakinek, aki azt állítja, hogy "bejelentkezve maradtam véletlenül" az Apple ID-mmel és ahhoz, hogy be tudjon jelentkezni a sajátjával, ki kell lépnie az enyémből, amihez szükséges az enyémnek a jelszava. 95%-ig biztos vagyok abban, hogy ez a jelszó nem szükséges a kijelentkezéshez, annál inkább szükséges a vásárláshoz és fizetéshez illetve egyéb privát dolgaimhoz való hozzáféréshez.

A maradék 5% bizonytalanságom abból ered, hogy én még egyszer sem jelentkeztem ki az app store-ból, már csak azért sem, mivel minden tranzakció előtt kéri a jelszavam, tehát nem láttam semmilyen indokát, nem is foglalkoztam vele különösebben - igaz, azért ebben az esetben kicsit lehettem volna elővigyázatosabb :D ne foglalkozzatok ezzel.

Másik kérdésem: ha azt ajánlom neki, hogy menjen a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Összes tartalom, beállítás törlése menüpontra, akkor az tökéletes megoldás mindenképpen, nem kell neki semmilyen Apple ID jelszót megadni még akkor sem, ha valami érthetetlen módon szükséges lenne, ugye?

2014. okt. 15. 21:29
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha be volt kapcsolva a Find my iPhone funkció, mikor eladtad a telefont, akkor teljesen normális, hogy kéri a jelszavad. Ez ugyanis egy biztonsági megoldás, hogy az ellopott készülékeket restore után ne lehessen használni (csak előző tulaj AppleID-jával lehet bejelentkezni, ez kell az aktiváláshoz).

IMEI szám birtokában (ezt pl szerződéseden is megtalálod) ellenőrizni tudod, hogy be van-e kapcsolva: [link] (persze, ha esetleg ő állította be, akkor is azt fogod látni, hogy be van kapcsolva).

2014. okt. 15. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!