Hogyan lehet megváltoztatni egy router firmware-ban az alapértelmezett felhasználónevet és jelszót? (lent érthetőbben)
A feladat az lenne, hogy van egy router és van hozzá egy firmware, amivel frissíteni szeretném, de úgy, hogy a firmware-ban először módosítom az alapértelmezett felhasználónevet és jelszót, így ha resetelik a routert, akkor se a hülye admin-admin un. és pass. fog visszaállni, így nem tudják "feltörni".
A router sajnos olyan helyen van, hogy könnyű resetelni, de ha a jelszót és a felhasználónevet alapból megváltoztatom, akkor már nem tudja utána piszkálni, meg személyre szabni.
De a gond ugye az, hogy a router firmware egy bin fájl, amit ilyen HEX editorokkal próbáltam megnyitni, ami sikerült is, csak nem olyan könnyű a dolog, mint ahogy elképzeltem, mert egy backup fájlt könnyű volt olvasni, vagy módosítani, de ez egészen más, bár erre számítottam.
Valaki ért hozzá? Kérem feltétlenül írjon rám, vagy írjon ide.
Hát ha lehetne azt tenném :D
Egyébként persze hogy az maradna, de ugye ők nem tudnák, hogy én frissítettem egy új firmware-al, amit megpiszkáltam és hiába resetelnék nem működne az admin admin páros, amit meg én adok meg, azt senki nem tudná és csak néznének, hogy mi van :D
Na meg ugye, ha már módosítani tudom a firmware-t, akkor ki lehet belőle szedni a reset gomb-os részt is, plusz alapból bekonfigurálhatnám a wifi-t is és akkor reset után még azt se kellene módosítani.
Az meg nem lenne gond, ha elrontanám, mert egy TFTP szerverrel meg tudnám küldeni, mint a kábelmodememet, ha direktbe vagyok rá csatlakozva és ugyan úgy feltölthetem vissza rá az eredeti gyári firmware-t, tehát vissza tudnám állítani, ha elcsesszinteném, viszont azért nem akarok vele sokat próbálkozni :)
Nyugi, meg tudom oldani, már nem egyszer csináltam ilyet és mindig sikerült, főleg TP-Link routereknél és most olyanról van szó.
Egyébként ki lenne próbálva, mielőtt feltöltöm rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!