Hol találom a routerem log file-jait?
Sziasztok!
Szakdolgozatot készülök írni az otthoni routerem logfile-jainak elemzéséből. Telepítettem pár hete OpenWRT-t, így egy virtuális gépre telepített Ubuntu alól be is tudok lépni rá (ssh-val). Meg tudnátok mondani, hogy hogyan tudnám megtalálni a log file-okat, esetleg mit tartalmaz egy ilyen file (IP cím, stb)? Vagy ha tudtok esetleg valami Windows-os megoldást az is érdekel.
A router egy TP Link WR740N.
A válaszokat előre is köszönöm. :)
Köszi :)
Megnéztem ott, de sajnos a messages file nem létezik nálam, valószínűleg ki van kapcsolva a log-olás. Esetleg tudod hogy kapcsolom be, vagy hogy hol írom át az értékét
Sajnos nem igazán van személyes tapasztalatom, de beleolvasva az adott linkekbe, nincsen mindig fájlként tárolva, így a logread paranccsal lekérheted a memóriából.
Forrás
eddig a logread paranccsal kerültem a legközelebb, a többi olyan fileokra mutat amik egyszerűen nem léteznek.
Viszont amit a logread kidobott az talán hasonlít egy sorra a logból, szerinted?
Oct 3 17:04:09 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA dc:85:de:30:bd:25 WPA: group key handshake completed (RSN)
Igen, ez lesz.
Gondolom a logread paraméterekkel többet is ki lehet olvasni.
Itt van még kis info a log message-ekről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!