ESET NOD32 Antivirus 4 megfelelően működik még XP-n?
Értem csak pár dolgot fűznék hozzá...
első sorban a vírusírtók, úgy biztosítják be magukat, hogy a fáljaik, rendszerleíró kulcsaik hozzáférhetetlenek legyenek programok számára, mert ha ez lehetséges lenne akkor egy vírusnak sem lenne gond kiiktatni a védelmét. Ezért az uninstallerek is csak félmegoldás.
Vírusírtókat úgy kell maradéktalanul eltávolítani, hogy az összes védelmi modult le kell tiltani. Vagy futtatni saját cég által kiadott uninstallert (ez sem mindig 100%) vagy csökkentett módban eltávolítani fájlokat drivereket, registry kulcsokat. ez nem így történik akkor anélkül hogy látnád a keresőmotor (ekrn.exe) fut a háttérben továbbra is és csak a kezelőfelületet (ekrn.exe) távolítod el!
Utána kell járni mi az ami a rendszerben maradt és törölni (registry és fájlrendszer). régebben írtam erről itt.:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__5..
A másik, a kezelőfelület (egui.exe). A program használatához a windows egyes frissítései szükségesek és egyes összetevők. A .NetFramework az egyik ilyen a másik a Microsoft Visual C++.
Ezeknél a különböző verziók nem egymás frissítései, ezért mindegyiket fel kell tenni. Pl.: Az Ati Catalyst Controll Center -nek szüksége van a .net Framework 2.0 -ára, anélkül hibásan működik.
valami nem működik rendesen az oprendszerben. Lehet a módosult hálózati beállítások miatt nem tudja kezelni a tűzfal beállításokat. Alapra kellene állítanod:
Vagy figyelmen kívül hagyod ezt és használod a régebbi verziót, vagy utána jársz a problémának. A windows eseménynapló hibák árulkodhatnak erről! Minden esetre hiba hibát szűl ez az én meglátásom, a döntés a tied akár csak a géped!
elírtam
kezelőfelület: egui.exe
keresőmotor: ekrn.exe
de akkor már a driver is
ehdrv.sys a C:\Windows\System32\Drivers helyen és a registryben:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\ehdrv\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet004\Services\ehdrv\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ehdrv\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!