Lehetséges, hogy több mint 300 vírus van a gépemen? (többi lent)
Annyit tudnék tanácsolni, hogy először is ne használj avast-ot.
A én ajánlatom a Zonealarm Firewall+Antivirus. Ennek van ingyenes változata. Nem kell félned attól, hogy lejár. Emellett vírusirtó mellett személyes tűzfalat is tartalmaz ami + védelmet ad. Vezérelheted vele, hogy melyik programokat engeded be illetve ki a gépedről. Emellett érdemes feltenni egy superantispyware-t is (szintén ingyenes) amivel könnyen leszedheted az internetről lemásott esetleges vackokat.
A 20-30 vírus is reális lehet abban az esetben ha beszívtál valami kártevőt ami minden egyes gépindításkor újragyűjti a netről a karanténba tessékelt vírusaid.
A MalwaresByte Antimalware az egyik legfejlettebb malware és vírusírtó a mai piacon. 300 találat az nem 300 vírus. Az lehet mondjuk 300 olyan könyvjelző a böngésződben ami potenciálisan veszélyes oldalra mutat.
Eleve a vírus mint olyan nagyon ritka, a legtöbb dolog ami a gépekre megy malware. És ott sem 300 darabot talál, hanem egyet ami mondjuk 300 fájlra van kihatással.
Ugyanakkor a MalwaresByte Antimalware nem rendelkezik ingyenes verzióban valós idejű védelemmel, így alkalmi használatra jó csak. Ez a szoftver olyan cselekkel rendelkezik amikkel a legmakacsabb malwarek sem bírnak, pl álcázza magát más programnak, mert sok malware letiltja a vírusirtókat. És ez csak egy a sok közül. A fórumukon szinte minden vírushoz van leírás hogyan kell törölni ha nagyon makacs. Én nagyon ajánlom a használatát.
Igazából nincs jó megoldás, a felhasználón múlik minden. Ha rákattintgatsz mindenféle hülyeségre, nincs vírusirtó ami megvéd, kár erőlködni, a netezési szokásokon kell először változtatni, és nem elhinni minden download gombról, hogy ott letölthető valami stb..stb.. ha nem te akkor meg esetleg más aki használja a gépet.
Én a Windows Security Essentiels-t használom ami a win7-hez ingyenes, win8 alapból tartalmazza. Kb 4 éve fertőzésmentes a gépem, és előtte is azért volt valami gondom, mert én nyitottam meg egy problémás fájlt.
Teljesen jó az avast is, a zonealarm is, az avira is stb. Rajtad múlik a nagyja.
lehetséges a 300 vírus mert nekem is avastom volt,
de meguntam hogy mindenre beriaszt, még a facebookra is,ezért helyette átmentem az ESET weboldalára és a smart securityt tölöttem le. ( próbaverziót) és nekem vagy 700 vírust dobott ki. és ennek az 1 harmadát a karanténba rakta, a maradék 2 harmadát törölni kelett mert beépültem a windows fájlrendszerébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!