Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Lehetséges, hogy több mint...

Lehetséges, hogy több mint 300 vírus van a gépemen? (többi lent)

Figyelt kérdés
Hello mindenkinek. Mostanába azt csinálja a vírusírtóm ( avast 1 éves próbaverzió.. mindig azt teszemm újra) hogy bármikor amikor belépek a böngészöbe azt írja, hogy vírust talált. Valamiféle URL mal-t. Én megpróbáltam utánna nézni és mivel tettek már fel ide is kérdést, hogy nekik is mindig kiadja mit lehet tenni itt a gyk-n próbálgattam megoldást találni.Próbáltam a teljes rendszer vizsgálatot (avastal ) és minden alkalommal 20-30 vírust ad ki amitt mindig karanténba teszek. De hiába ahányszor belépek a netre ugyanúgy kiadja és ismét 20-30 vírus. Itt láttam egy olyatis hogy tegyek fel egy Anti Malware nevű programot és az leírtja. Hát feltettem és elkezdtem vele a mélyvizsgálatot és mire vége lett 300 vírust talált. Mondjuk egy kicsit csodálkoztam mert avastal minimum 4 óra egy teljes vizsgálat ezzel kb 10perc volt. Megpróbáltam karanténba tenni és újraindítani a gépet. Utánna megint végigfutattam és ugyanannyi vírust talált. Elnézést ha rosszul fogalmaztam. Erre szeretnék választ kapni, hogy mit lehet tenni hogy ne legyen ennyi vírus? Újratelepíteni nem szeretném mert egymagamban nem értek hozzá olyan ismerősöm pedig nincs aki ingyen vállalná. A helyesírásért pedig elnézést tudom, hogy sokakat zavar de mobilról írok. Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. szept. 10. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tudnék tanácsolni, hogy először is ne használj avast-ot.

A én ajánlatom a Zonealarm Firewall+Antivirus. Ennek van ingyenes változata. Nem kell félned attól, hogy lejár. Emellett vírusirtó mellett személyes tűzfalat is tartalmaz ami + védelmet ad. Vezérelheted vele, hogy melyik programokat engeded be illetve ki a gépedről. Emellett érdemes feltenni egy superantispyware-t is (szintén ingyenes) amivel könnyen leszedheted az internetről lemásott esetleges vackokat.

A 20-30 vírus is reális lehet abban az esetben ha beszívtál valami kártevőt ami minden egyes gépindításkor újragyűjti a netről a karanténba tessékelt vírusaid.

2014. szept. 10. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A MalwaresByte Antimalware az egyik legfejlettebb malware és vírusírtó a mai piacon. 300 találat az nem 300 vírus. Az lehet mondjuk 300 olyan könyvjelző a böngésződben ami potenciálisan veszélyes oldalra mutat.

Eleve a vírus mint olyan nagyon ritka, a legtöbb dolog ami a gépekre megy malware. És ott sem 300 darabot talál, hanem egyet ami mondjuk 300 fájlra van kihatással.

Ugyanakkor a MalwaresByte Antimalware nem rendelkezik ingyenes verzióban valós idejű védelemmel, így alkalmi használatra jó csak. Ez a szoftver olyan cselekkel rendelkezik amikkel a legmakacsabb malwarek sem bírnak, pl álcázza magát más programnak, mert sok malware letiltja a vírusirtókat. És ez csak egy a sok közül. A fórumukon szinte minden vírushoz van leírás hogyan kell törölni ha nagyon makacs. Én nagyon ajánlom a használatát.

Igazából nincs jó megoldás, a felhasználón múlik minden. Ha rákattintgatsz mindenféle hülyeségre, nincs vírusirtó ami megvéd, kár erőlködni, a netezési szokásokon kell először változtatni, és nem elhinni minden download gombról, hogy ott letölthető valami stb..stb.. ha nem te akkor meg esetleg más aki használja a gépet.

Én a Windows Security Essentiels-t használom ami a win7-hez ingyenes, win8 alapból tartalmazza. Kb 4 éve fertőzésmentes a gépem, és előtte is azért volt valami gondom, mert én nyitottam meg egy problémás fájlt.

Teljesen jó az avast is, a zonealarm is, az avira is stb. Rajtad múlik a nagyja.

2014. szept. 10. 15:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

lehetséges a 300 vírus mert nekem is avastom volt,

de meguntam hogy mindenre beriaszt, még a facebookra is,ezért helyette átmentem az ESET weboldalára és a smart securityt tölöttem le. ( próbaverziót) és nekem vagy 700 vírust dobott ki. és ennek az 1 harmadát a karanténba rakta, a maradék 2 harmadát törölni kelett mert beépültem a windows fájlrendszerébe.

2014. szept. 10. 15:29
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet 300 vírus (nekem nemrég volt 460,a malwarebytes találta). Szerintem használd továbbra is az Avast-ot, bár én is megkérdőjelezném ezek után. Az Avast a fertőzés megelőzésére nagyon jó, vírus irtásra nem. Ha a malwarebytes minden vizsgálatnál újakat talál, akkor a programok között lesz valami ami küldi, vagy egy böngészőbővítmény. Töltsed le a Spybot-ot elég hatékony, és lehet hogy segít. Nekem is volt ilyen és én töröltem a böngészőt aztán meg visszatelepítettem. Utána már jó volt.
2014. szept. 10. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!