Új vírus Facebook-on?!
A minap böngésztem Facebook-on és kaptam váratlan üzenetet az egyik ismerősömtől. Egy videó jelent meg, megnyigtottam és letöltötte. Azóta nem tudok belépni a gépen a Facebook-fiókomba, csak telefonon sikerül. Mi ez?
Próbáltam a legjobb minőséget kihozni, de ígyis jól látható:
A vírus kényszeríti a felhasználót, hogy küldje privátban ezt az üzenetet, ezt a videot, ő is elkapta.
Elég ha megnyitjuk az ablakot és máris elkapjuk? Le kell tölteni valami a gépre.
Mi ez? Hogyan lehet megakadályozni?
Hmmm ...nekem ez nem tűnik videónak, ez csak egy fekete kocka ....
tanulság: még véletlenül se nyiss meg számodra ismeretlen linkeket, alkalmazásokat, játékokat a Facebookon akármilyen közeli ismerősödtől is jön.
Az ő gépe is lehet fertőzött, a tudta nélkül küldözgetheti körbe az ismerőseinek a vírusokat a gépe.
Aztán a te géped is megfertőződik ha rákattintasz, és a tudtod nélkül te is körbeküldöd az ismerőseidnek a vírust.
Az ismerőseid közül biztosan ismét van egy 50% aki szintén rákattint és ők is körbeküldik.
És megy körbe és körbe és körbe míg a világ.
Hogy milyen kárt okoz?
Ellopja a gépen talált adataid, jelszavaid stb
Köszönöm a válaszokat!
Az nem egy fekete kocka, amit küldtek, hanem kicenzúráztam a profilképemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!