Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » 2 magos procim van, de a gép...

FeketeTuz kérdése:

2 magos procim van, de a gép eddig egyet használt belőle, most átállítottam 2re! Ez baj?

Figyelt kérdés
2 magos procim 1-et használt eddig, most átállítottam 2re, és egy ismerősöm azt állítja hogy ezáltal a proci felhevülhet, lángra kaphat, kisülhet, akár fel is robbanhat... Állítsam vissza, vagy ez nem jár súlyosabb következményekkel, és maradhat?

2014. júl. 13. 18:12
 1/10 P.O.C. ***** válasza:

"proci felhevülhet, lángra kaphat, kisülhet, akár fel is robbanhat..."

:D :D

Jó lenne mondjuk tudni a proci pontos típusát. Mert így több variáció is lehet.

2014. júl. 13. 18:17
 2/10 anonim ***** válasza:

ez jó

::DDD

nekem is tetszik

..és mond, hol állítottad át, hogy az eddig használt 1-ből már 2-őt használjon? :DDD

2014. júl. 13. 18:23
 3/10 A kérdező kommentje:

Az okosoknak lehet hogy vicces, de én meg nem értek hozzá. xD Érdekes volt, és remélhetőleg meg tudom cáfolni a pasit.

Proci típusa: AMD Athlon (tm) 64 X2 dual core processor 4400+ 2.30GHz

2014. júl. 13. 18:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Futtatás: msconfig -> Rendszerindítás -> Speciális beállítások... -> Processzorok száma. Itt........
2014. júl. 13. 18:25
 5/10 A kérdező kommentje:
És nem kell mondanom, hiszen okosak vagytok, jót derültök a kérdésen... De sokkal gyorsabb, és full grafikán visz mindent... :)
2014. júl. 13. 18:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Aki azt állítja, hogy egy rosszul beállított/hűtött processzor "lángra kaphat, kisülhet, akár fel is robbanhat" annak elég élénk a fantáziája. Ami reálisan történhet, az az, hogy túlmelegszik, és lekapcsolja a gépet, hogy megvédje önmagát. Nyilván ez sem ideális, de elég kitartónak kell lenned, hogy bármi károsodást okozz.

Az mondjuk tényleg érdekelne, hogy állítottad be, hogy kétmagos legyen. Én csak egy bootolási argumentumot ismerek, amellyel le lehet tiltani magokat, a néhány AMD-nél előforduló mag engedélyezési lehetőség pedig még nem volt jellemző erre a típusra.

2014. júl. 13. 18:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez egy alapból két magos processzor

Tehát a gyárban már két magosra csinálták, azért mert az egymagos prociknak már leáldozott, fejlődik a technika. Gyártanak már 4,6,8 magos procikat is...

De, most nem derültségből ,teljesen komolyan... az ismerősöd ilyennel meg tud etetni, hogy terrorfegyver lehet az AMD kezében egy piacra szánt processzor?

2014. júl. 13. 18:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Az, hogy terrorfegyver, kissé erős kifejezés, ezen azért elmosolyodtam, én lalikus vagyok, és az emberek ösztönösen szeretnének vigyázni a holmijaikra. Manapság tudom hogy (szinte) minden háztartásban alapnak számít a PC, de akármilyen alap is, értéke van, pénzért vettük, pénzbe kerül javíttatni. Jó hogy nem akarok kárt csinálni benne. És ha láttátok volna milyen komolyan, diplomatikusan és szépen elmondta hogy mi lesz a következmény, lehet el is hittétek volna. xD :)
2014. júl. 13. 18:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Véletlenül nem politikus az a bizonyos ismerősöd? :DDD
2014. júl. 13. 18:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Őőő eléggé idióta az ismerősöd. Utálom az ilyen embereket akik okoskodnak és nem értenek semmihez.Természetesen képtelen felrobbani de atomrobbanást se fog okozni ha esetleg túlmelegedne,minden CPU már jó pár éve el van látva védelemmel ami annyit tesz hogy procitól függően de 105 fokon kikapcsol,némelyik irodai proci már 80 fokon leállítja a gépet és nem is engedi újraindítani addig,ameddig le nem hűl.Persze ilyenkor meg kell nézni a procit nem csak nyomkodni a bekapcs gombot ameddig be nem kapcsol.Lehet elromlott a venti,vagy poros! De felrobbani nem fog...Amúgy is hogy robbanna fel,egy egy kis "kocka" ami melegedik,nincs bennük C4.
2014. júl. 14. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!