Laptop, ha nagyrészt a töltőjéről használják, az akkumulátor kivétele okozhat gondot?
Az esetek 90%-ban otthon használják, úgy, hogy a töltője be van dugva. Az akkumulátor szinte mindig fel van töltve.
Okozhat gondot, ha itthoni használat esetén az akkumulátort kiveszik? Tudtommal, ha 100%-ig fel van töltve, akkor is kap áramot és egy ici-picit "használódik", valamint az élettartama is csökkenhet hosszútávon.
2-3 hetente használnák egyszer az akkumulátort is, amíg le nem merül és újra feltöltenék.
Ha folyamatosan a gépben van, annak csak annyi a hátránya, hogy valamivel jobban melegszik. Ellenben egy áramszünet esetén nem veszik el a munkád, nem lesz szabályosan leállítva a HDD és az oprendszer.
Ha optimálisan akarod tárolni, akkor merítsd le, töltsd fel 40%-ig és tedd 20 °C fok körüli helyre. 2-3 hetente vedd elő és töltsd 40%-ra.
Személyes: ez utóbbi bánásmód szerintem már kicsit átesik a ló túloldalára és nem az eszköz van a felhasználóért, hanem a felhasználó az eszközért. A 8 éves laptopomban folyamatosan benne volt az akku, nem használtam töltést vezérlőt meg semmit, csak amikor lehetett hálózatról használtam. Még mindig a gyári állapot 80-90%-ával rendelkezik az akku. Ezzel szemben ismerősök, akik össze visszamerítgették már másfél év után csak kábelről tudták használni. Persze ez nem objektív felmérés, csak amolyan önigazolás.
Nem. Így használom már több éve. A laptop javarészt itthon az asztalon van, nem viszem sehová. Az akku teljesen feltöltve kivéve a laptopból be van csomagolva, hogy ne porosodjon, egyébként itt van az asztalon az is. 1-2 havonta kell, akkor haszálom, max pár perccel megy kevesebbet mint újkorában. Szünetmentesre van kötve minden, így az áramszünet esetén is megoldott a biztonságos leállítás.
Nekem csak egy ismerősöm volt 3 éves laptoppal. Nem tudom hogyan használta az akksit, de 5 percnél többet nem nagyon ment róla, olyan hamar lemerült.
Igazán "teljesen" nem tudja úgysem lemeríteni mert hamarabb kikapcsol a gép. Bár ha lemerítve rakja el...De ez mindegy is.
Nekem 5 éve van meg a laptop legalább, és egy 75%-on van most az akku. Bár ahogy néztem, ismerős fél éves gépe is csak 90%-os volt. Kicsit olyan ez hogy ha valami tönkre akar menni akkor tönkre fog, ha nem akkor meg nyúzhatod ameddig akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!