Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Tűzfal és vírusírtó?

Tűzfal és vírusírtó?

Figyelt kérdés
Nagyon nem értek ehhez. Volt egy program a gépemen ami tűzfalként működött egy darabig, de fizetni kellett volna érte, viszont azt nem akartam, ezért letöröltem és bekapcsoltam a windows tűzfalat. Kell most valami vírírtó még a gépemre?

2014. jún. 29. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A tűzfal és vírusirtó két különböző célú védelmi szoftver. Egy tűzfal mellett simán bejön akármilyen kártevő, és ugyanígy, egy vírusirtó sem fogja a tűzfal feladatait ellátni. (A "tűzfal és vírusirtó egyben" programcsomagokat most mellőzzük.) Igen, kell mellé egy vírusirtó, ha ingyeneset akarsz, azok közül legmegbízhatóbb az Avast.
2014. jún. 29. 17:15
 2/6 belapus ***** válasza:

Az internetezési szokásaidtól függ.Általánosságban elmondható, érdemes vírusirtót is telepíteni a számítógépre.Természetesen ez lefoglalja a rendelkezésedre álló erőforrások egy részét.

Ingyenes vírusirtók:

360 Internet Security,

Ad-Aware Free Antivirus+,

Avast,

AVG,

Avira,

Bitdefender Free,

Comodo AV vagy IS - ez utóbbi tűzfalat is tartalmaz,

Microsoft Security Essentials,

Panda Cloud.

2014. jún. 29. 17:17
 3/6 Igor Igorovics ***** válasza:

Szerintem ez a kettő közül válassz egyet:

[link]

[link]

Másodikat igazán be sem kell állítani, viszont egyelőre sajnos nem tud magyarul.

2014. jún. 29. 21:43
 4/6 Lajos54 ***** válasza:

A Windows tűzfala... szóval van, de minek? Nem sok mindenre jó.

Léteznek ingyenes tűzfalak, amik nem is rosszak. Kinek melyik szimpatikusabb. Itt egy rakás a választékból: [link]

Én évek óta az Ashampoo ingyenes, magyarul is tudó tűzfalát használom, hihetetlen, mennyi mindent megfog. Persze tanítani kell, mert eleinte szinte semmit nem akar kiengedni, de be sem...

2014. jún. 30. 13:22
 5/6 Igor Igorovics ***** válasza:
A Vista óta tökéletesen megfelelő a win beépített tűzfala...
2014. jún. 30. 20:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket ^^
2014. júl. 28. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!