Az Avast! Antivírus a fertőzőtt fájlokat irtja ki vagy a vírus fájlokat?
Figyelt kérdés
2014. jún. 25. 11:12
1/11 anonim válasza:
Szerinted mi a különbség a fertőzött és a vírusos fájl között?
2/11 A kérdező kommentje:
Úgy értettem hogy pl.: a minecraft fertözött és a minecraft játékot fogja letörölni vagy a benne lévő vírust?
2014. jún. 25. 11:14
3/11 anonim válasza:
Attól függ. Ha el tudja távolítani a vírust, akkor megtisztítja a Minecraftot és nyugodtan használhatod tovább. Ha nm tudja eltávolítani, akkor a fertőzött fájlt karanténba helyezi és nem fogod tudni futtatni.
4/11 A kérdező kommentje:
értem és torrentel letöltöt fájlokkal is így van?
2014. jún. 25. 11:16
5/11 anonim válasza:
1. válaszoló, a kérdező jól tette fel a kérdést, mert fertőzött és vírus(nak) a fájlai között van különbség.
Szerintem megpróbálja kiírtani belőle az ártalmas kódot (nem használok Avastot), és ha nem megy neki karanténba teszi/törli a fájlt.
6/11 anonim válasza:
Nem, nem jól tette fel a kérdést. A vírusnak nincsenek fájljai.
Ez minden fájlra vonatkozik. Igen, a torrentezettekre is.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2014. jún. 25. 11:19
8/11 anonim válasza:
Nincsenek fájljai? Akkor a RAT (Remote Access Trojan) server komponense (ami egy EXE fájl és az maga a vírus),...igen..valóban nem fájl ;) szerintem kiskutya :D
9/11 anonim válasza:
Benne van a nevében, hogy az trójai. Ne keverjük a szezont a fazonnal.
10/11 anonim válasza:
De a trójai a vírusok egy fajtája, de nemrég kellett tesztelnem egy face-n terjedő vírust is, ami nem trójai volt, csak egy ártalmas DLL-fájl társított az explorer.exe folyamathoz, tehát a DLL fájl, a vírus fájla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!