Hogyan hűtsem le jobban a gépet? Van benne pluszba 2db ventilátor de még is meleg a gép teteje meg játék közben büdös égett szaga van a gépnek
Ez nem jó jel...
A ventillátorokat előre-hátra, hogy legyen légáramlat belül. A gépház ne zárt helyyen legyen. Ha a proci is meleg hűtőpasztacsere ajánlott (ha rég volt felrakva a CPU hűtő. Meg ki is fújhatod a gép belsejét kompresszorral, az sose árt.
Nem olyan vészesek a hőmérsékletek, viszont csak a CPU ventid megy. BIOS-ba nézd meg hogy nincs-e letiltva a többi.
A büdös égett szag viszont problémás, milyen tápod van?
Olcsó noname táp. Soha nem szabad a tápegységen spórolni, ugyanis ez az az alkatrész, amely egy pillanat alatt tönkrevághat egy négyszázezer forintos konfigot is.
Milyen a többi alkatrész? Könnyen meglehet, hogy nem is bírja el őket.
Processzor:
AMD FX-6300 processzor
Alaplap:
Asus M5A78L-M LX3
Memória :
Crucial 8GB DDR3 1600MHz
Merevlemez:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Optikai meghajtó:
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író
Videokártya:
Sapphire R7 265 2GB DDR5 Dual-X 11232-00-20G
Ház:
M-Tech AS08A-BK BLUE LED táp nélküli fekete számítógép ház
Tápegység:
Spire Jewel 550W SP-ATX-550W-PFC OEM tápegység
5,447 Ft
Gondolom emellett a táp és alaplap mellett nem húztad a procid, ugye? A tápod egyébként kb 370 wattot tud leadni 12V-os ágon, míg a géped max kb 300-340-et vesz fel. Egy minőségi táp ezt még bírná, de nem lepődnék meg, ha a tiéd megadná magát. Nincsenek rajta égésnyomok?
Egy ilyet ajánlanék helyette, drágább, de legalább nem vágja tönkre a géped (és 12V-n 504 wattot tud leadni, ami bőségesen elegendő a gépedhez):
A hőt nem magyarázná meg, az égett szagot annál inkább. Nem tudom hogy valójában hány venti van a gépedben, de a speedfan szerint hat, azok közül viszont csak a processzor ventije ment, ami elég problémás.
Egyébként a speedfan feltelepítése előtt is volt ilyen problémád? Csak azért kérdem, mert nem támogatja az alaplapod és könnyen elképzelhető hogy pont ez a program nem hagyja pörögni a ventiket, mert nem ismeri fel őket.
A speedfan azért raktam fel mert nagyon meleg volt a gép teteje és a hátulja és ellenőrin akartam a hőmérsékletet.
Ventilátor a táp-1 proci-1 videókártya-2 + 2db 12cm ventilátor.
Megnéztem másik programmal a hőt [link]
A BIOS-t hamarosan meg nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!