Format C: után adat-visszaállítás?
Nagy bajban vagyok! Melóhelyemen újratelepítettem a munkaügyi előadó gépét. Épp végeztem a formázással, mikor jajveszékelve jött oda a nő, hogy ugye a nyilvántartásokat (Bejárati csekkoló, fizetések, stb-stb) adatbázisát ugye nem töröltem le.
1. Nem mondta senki, hogy ezen a gépen van ilyen adat.
2. Vagy 600 vírust találtam rajta, összeomlott teljesen a rendszer (Win XP, IE6 mindenféle védelem nélkül, így használták 5 éve - én csak 2 hónapja vagyok itt)
3. Nem csinált senki SEMMI biztonsági mentést az adatbázisról!
Szóval most ezt hogyan állítsam vissza? :| 4 évre visszamenőleg minden ott volt.
Többek közt egy 10 éves (!!) W32.Jeefo vírus is volt a gépen ami minden programot hazavágott.
A vinyó sem volt particionálva.
Ne használd mostantól sűrün, egyből futtasd le a getdataback for ntfs -et (fizetős program, de a legjobb én már hoztam vissza vele adatot formázás utánról)
vagy próbáld ki az ingyenes recuva nevü programot.
lényeges, hogy a lehető legkeveset legyen használatban a helyreállításig! Annál kissebb az esély...
amennyiben nem informáltak, akkor ezzel érvelhetsz!Nem a te hibád! Amit a #2 válaszoló írt az is jó program, én csak azt tudtam ajánlani amit már kipróbáltam és bizonyított! Minden programot azér mégsem lehet...
Lényeges lenne beszerezd (akárhogyan) a teljes verziót a getDataBack-ból, mer az ingyenessel nem fogod tudni visszaállítani még ha meg is találja!
Recuva viszont teljes értékű és ingyenes.
Hát nem informáltak, nem tudtam semmit.
GetDataBack-ot közben "megvettem az öbölből", megnézem mire megyek vele.
Céges gépen csak óvatosan az öbölből származó programokkal, mert nagyon drága baj lehet belőle!
G.
Szerinted rajta hagyom? :)
Sajnos nem hozott használható eredményt. Szóval ez elúszott. De azért köszi mindenkinek a segítséget, ez a későbbiekben még hasznos lehet!
amennyiben fizikailag felülíródott adattal azt lehetetlen visszahozni.ezért lehetőleg nem szabad a helyreállításig használni. A Kürt-nek vannak speciális eszközeik, amikkel tudják olvasni a lemezt, még akkor is ha nem működik. Szóval fel vannak szerelve. amennyiben nagyon fontos a cégnek akkor költ rá (tudom ez számodra nem kedvező).
amennyiben fontos adatokat tárolnak adathordozón, szokás biztonsági másolat készítő program használata pl acronis true image. Raid 1 (tükrözött) kötetek is hasznosak ebben az esetben. Talán még előnyödre is fordíthatod, ha felhívod a figyelmüket
1) A Vírusvédelem fontosságára
2) Adatmentés szükségességére (árnyékmásolat)
3) Egyéb hiányosságokra (pl felhasználói jogok korlátozása, személyes felelősség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!