Mi az az ESET Live Grid? Érdemes bekapcsolni ezt?
Elolvastam de nem értem!
Valami gyakorlatiasabban eltudná mondani valaki lécci?
Teljesen egyértelűen van leírva, keresd (CTRL+F) a fenti linken ezt:
Felhő alapú védelem
Ha még mindig nem volna tiszta, valamit megpróbáltam összehozni:
Van egy internetes adatbázis (ESET Live Grid) amely a felhasználók gépén található futtatható fájlok (programok) ellenőrzésére szolgáló azonosítókat tartalmazza. Ez az azonosító (MD5 hash) minden fájlt egyedileg azonosít, amint egy kis módosítás történik a fájlon, ez is megváltozik. Az adatbázis tartalmazza, hogy egy-egy azonosító fertőzött, vagy tiszta programhoz tartozik. Ha a felhasználó gépére kerül egy új alkalmazás, az azonosítója megy rögtön a felhőbe, ott, ha kiderül, hogy az adott program fertőzött, egyből karanténba kerül a felhasználó gépén. Nem csak miután frissült a vírusdefiníciós adatbázis és tartalmazza a program olyan kódsorát, amely vírus jelenlétére utal. Sokkal gyorsabban meg lehet akadályozni egy vírus elterjedését, nem kell kapkodva kiadni egy újabb vírusdefiníciós adatbázist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!