Folyamatosan (D) DoS-olnak, mit csináljak?
A routerem (T-home-os speedport) naplójában ilyen hibaüzeneteket találok:
"Denial of Service incident detected SYN Flood (FW101)"
Gondolom ez valamilyen dos támadás lehet.
A routeren csak a 80-as port van nyitva, egy linux szerver felé. A szerver cpu, hálózat terhelése nem növekszik. Egyedül a router indulgat újra közben, gondolom a támadás hatására.
Ez a dolog akkor kezdődött amikor noip.com-on csináltam egy dinamikus dns címet. (valami.no-ip.org). Ha kikapcsolom ezt a címet, és kérek egy új ip-t a szolgáltatómtól (t-home,vdsl) akkor a hibaüzenetek eltűnnek, vagy csökken a számuk.
Ha rengeteg ilyen hibaüzenetem van, akkor az egész internetem használhatatlan, és az IPTV is, de a LAN működik rendesen.
Mit csináljak? Hívjam a szolgáltatót? Szerintem ők nem igen fognak segíteni ebben.. :/
Vírusos gép nincs a hálózatomban, a kérések kívülről jönnek befelé szerintem. Ha a 80-as portot zárom, akkor is.
Ezt én is szeretném tudni...
Webszerveren kívül csak torrent fut. (transmission) Csak privát trackerekről töltök.
A domain neved támadják, amit a noip-nél beregeltél. Hívd csak fel a szolgáltatót, ha mást nem is, egy kis információt adnak talán a megoldásokról. Másik dolog az új domain név készítése a noip-nél.
G.
próbáltam csinálni másik domaint, egy hét után ugyanez.
azóta ki van kapcsolva a dinamikus dns a routerbe, és most így is támadnak, csak nem annyira
Az IP címeket tudod, amikről támadnak?
G.
Jó lenne kideríteni, hogy legalább azt megtudd, hogy kb. melyik országból csesztetnek.
Ilyet még nem csináltam, szóval nem biztos, hogy leghatékonyabb tipp, de ez megérhet egy próbát:
A routert úgy állítod be, hogy minden bejövő adatot továbbítson a gépedre, aztán meg egy WireShark-kal megnézed a bejövő csomagokat.
G.
Ehh, szép cég szép eszköze. Hát, akkor fel kell őket hívni, és bőszen fenyegetőzni minden földi jóval.
G.
Hogyan lehet minden csomagot a gépemre irányítani? DMZ?
Elég gyatra a router konfigurálási lehetősége,mivel szar t-homeos firmware fut rajta..
Már kb 7 éve ők a szolgáltatónk, de eddig semmi gond nem volt velük :DD na mindegy, akkor más megoldás nincs, mint felhívni őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!