Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Facebook haha virus, mi a teendő?

Facebook haha virus, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőmtől kaptam egy hahaha.jpg fájlt, megnyitottam de semmi nem történt, most pedig én is küldözgetem mindenkinek.

A feladat kezelőben a CPU használat és a memória használata majdnem 80% azóta, Kaspersky 2014 vírusírtót lefuttattam de semmit nem talált. Mit csináljak?

2014. máj. 28. 18:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Mivel olyan operacios rendszert hasznalok ami eleg immunis az ilyen dolgokra (nem beszelve a root jogokrol ami az inditashoz szukseges), igy eleg nehez bekapnom ilyen es hasonlo dolgokat.

Nem beszelve arrol, hogy nem "szocializalodom" a neten (FB, twitter es egyeb sz@rok).

A sajat felesegemtol erkezett emaileket sem nyitom meg, amig nem gyozodok meg rola, hogy biztonsagos.

Persze lehet ezt "okoskodasnak" is felfogni, de inkabb ugy nevezik, hogy elovigyazatossag. Sok sikert a virusirtashoz.

2014. máj. 28. 21:35
 12/23 anonim ***** válasza:

Na látom ide is csak az alja jár fel, akik látták a Mátrixt és most úgy gondolják, hogy pc zsenik és jól beolvasnak szegény lánynak.

Segítek leszedni, először is küldj a folyamatokról képet,

(kinagyítod az ablakot, hogy látszódjon az egész lista). Ezek után keresel olyan gombot, hogy PRTSC, (képernyőképet készít), aztán paint->beillesztés és feltöltöd netre.

2014. máj. 29. 12:05
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

Jahm, jo. Latom Te is medium vagy :D

Sok sikert a "virusirtashoz". :)

2014. máj. 29. 17:37
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
Ne az arcod legyen nagy, ha ekkora nagy mesternek látod magad segíts neki, tudod hülye ember csak ugat, bölcs cselekszik ;)
2014. máj. 29. 18:21
 15/23 anonim ***** válasza:
Az okos meg masok karan tanul :)
2014. máj. 29. 18:23
 16/23 A kérdező kommentje:
Sziasztok, bocsi, hogy nem válaszoltam, de a gépem kb meghalt. Sajnos kb 100%-on ment folyamatosan a memória és a CPU, többféle vírusirtóval próbálkoztam, de semmi. Újra kellett rakni, most már jó, viszont a profilom még mindig küldi a vírussal teli üzeneteket, arra nem igazán látok megoldást. Írták hogy változtassam meg a jelszavam meg minden alkalmazást töröljek a profilomból, de nem jó így sem. :(
2014. máj. 29. 18:36
 17/23 anonim ***** válasza:
Akkor nem lett formázva minden partíció/merevlemez, egyébként a vírust visszafejtettem Java decompilerrel (ismerősöm ugyan ezt kapta, csak zip-ben) Nem ez a tényleges vírus, ez csak egy letöltő, van benne kb 5-6 dropbox link ahonnan tölt le vírusokat. Létrehoz még egy mappát is: C:\Temp, ha ez a mappa ott van töröld.
2014. máj. 29. 19:41
 18/23 A kérdező kommentje:
Mi a mappa neve?
2014. máj. 29. 23:19
 19/23 anonim ***** válasza:
Temp, C meghajtón, ha nincs C, akkor azon amelyiken a windows van.
2014. máj. 30. 10:51
 20/23 A kérdező kommentje:
Van ilyen mappa, viszont nem lehet töröni, mert "a mappa vagy benne egy fájl meg van nyitva egy másik programban".
2014. máj. 30. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!