Vírus program invázió, ilyenkor mit kell tenni? (bőv lent)
A segítségetek szeretném kérni, sikerült az új gépemre összeszednem valami vírust. Emlékeim szerint egy daemon toolst szedtem le pár napja és utána jöttek a problémák. Először észrevettem hogy valami Youtube Accelerator felrakta magát és fut nekem, mikor le akartam törölni láttam a listában hogy van egy Shopper-Pro és egy Sense. Volt valami Live Support de az egy-két uninstall után már eltűnt. A fenti 3 programot hiába törlöm le újra felrakják magukat. Megpróbáltam átírni a .dll fájljaik nevét, de akkor megszűnik az internetkapcsolatom...
Friss Norton van fent a gépen (original), talál pár kritikus fájlt, azokat törli is de még így sem szűnt meg a probléma, iwebar.exe és utils.exe amit van hogy óránként megtalál és töröl.
Főleg a Sense ami nagyon bosszantó, bővítményként felrakja magát a böngészőbe (bővítménykezelőbeli törlés után is) és hirdetésekkel pakolja teli az összes oldalt meg zavarja a flasht is.
Hogy tudnék ettől megszabadulni?
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv!
ahogy utánaolvasgattam nem akármit sikerült leszedned a gépedre.
nekem 3 ötletem lenne:
1. CCleaner - ha szerencséd van segíteni fog, hasznos kis program
2. szedd le a Yet Another Cleaner programot -- ezt egyáltalán nem ismerem csak a google dobta ki, érdemes utánanézni azért fórumokon-
3. ha nem jön be egyikse akkor jöhet a formázás, és újratelepítés.
még annyit kihagytam, h a fent említett programoknál nem elég ha csak eltávolítod a vezérlőpultból.
a böngésződből is kell kell törölnöd. Ezt a bővítményeknél találod
"CCleaner - ha szerencséd van segíteni fog, hasznos kis program "
Ez igaz, de nem vírusírtó!
Próbáld meg a Windowst csökkentett módban indítani -bootoláskor F8-at nyomkodod- és úgy vírusírtás, majd reboot.
Ha ez sem használ, akkor újratelepítés, és máskor megnézed, hogy mivel mi akar felmenni!
Ezzel próbáld meg: [link]
Ingyenes, magyarul is tud.
"A probléma már ott kezdődik, hogy a vírusírtó...bocsi...de egy rakás fos. Eset..."
Én évekkel ezelőtt az ESET-et cseréltem le a NIS (Norton Internet Security)-vel, azóta semmi problémám nincs. Az ESET mindenről azt hitte, hogy vírus, már az idegbajt hozta rám az állandó fals riasztásaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!