Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírus program invázió, ilyenko...

Vírus program invázió, ilyenkor mit kell tenni? (bőv lent)

Figyelt kérdés

A segítségetek szeretném kérni, sikerült az új gépemre összeszednem valami vírust. Emlékeim szerint egy daemon toolst szedtem le pár napja és utána jöttek a problémák. Először észrevettem hogy valami Youtube Accelerator felrakta magát és fut nekem, mikor le akartam törölni láttam a listában hogy van egy Shopper-Pro és egy Sense. Volt valami Live Support de az egy-két uninstall után már eltűnt. A fenti 3 programot hiába törlöm le újra felrakják magukat. Megpróbáltam átírni a .dll fájljaik nevét, de akkor megszűnik az internetkapcsolatom...

Friss Norton van fent a gépen (original), talál pár kritikus fájlt, azokat törli is de még így sem szűnt meg a probléma, iwebar.exe és utils.exe amit van hogy óránként megtalál és töröl.

Főleg a Sense ami nagyon bosszantó, bővítményként felrakja magát a böngészőbe (bővítménykezelőbeli törlés után is) és hirdetésekkel pakolja teli az összes oldalt meg zavarja a flasht is.

Hogy tudnék ettől megszabadulni?

Előre is köszönöm a segítséget.

2014. máj. 21. 09:36
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

üdv!

ahogy utánaolvasgattam nem akármit sikerült leszedned a gépedre.

nekem 3 ötletem lenne:

1. CCleaner - ha szerencséd van segíteni fog, hasznos kis program

2. szedd le a Yet Another Cleaner programot -- ezt egyáltalán nem ismerem csak a google dobta ki, érdemes utánanézni azért fórumokon-

3. ha nem jön be egyikse akkor jöhet a formázás, és újratelepítés.

2014. máj. 21. 09:53
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

még annyit kihagytam, h a fent említett programoknál nem elég ha csak eltávolítod a vezérlőpultból.

a böngésződből is kell kell törölnöd. Ezt a bővítményeknél találod

2014. máj. 21. 10:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"CCleaner - ha szerencséd van segíteni fog, hasznos kis program "

Ez igaz, de nem vírusírtó!

Próbáld meg a Windowst csökkentett módban indítani -bootoláskor F8-at nyomkodod- és úgy vírusírtás, majd reboot.

Ha ez sem használ, akkor újratelepítés, és máskor megnézed, hogy mivel mi akar felmenni!

2014. máj. 21. 10:16
 4/9 zsomkovacs ***** válasza:
31%
MalwareBytes-t szedd le, az elég jól tud takarítani ilyesmiket. Ha az sem, akkor kézzel le lehet ezeket a programokat törölni, csak elég macerás: sérült DLL-ek eredetijének beszerzése, program eltávolítása, vírusirtó, anti-malware program futtatása, autorun, msconfig és registry takarítás, böngészők beállításfájljainak helyreállítása és cacheürítés általában megoldja ezeket a gondokat, de ha nincs nagyon fontos program a gépen, amit nem lehet könnyen újratelepíteni, akkor egyszerűbb újratelepíteni a rendszert.
2014. máj. 21. 10:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezzel próbáld meg: [link]

Ingyenes, magyarul is tud.

2014. máj. 21. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
A probléma már ott kezdődik, hogy a vírusírtó...bocsi...de egy rakás fos. Eset, Kapserky, ezeket ajánlanám, Nortont ha fizetnének se raknám a gépemre. Viselkedése alapján valamilyen downloader kategóriájú vírus lehet, lényegében véve nem ő a vírus, ő csak segít előkészíteni a terepet a nagyfiúknak. A visszatérő programok valszeg kémek, tehát bizalmas adatokat ne vigyél be a gépbe (egyenleglekérdezés, facebook stb....). Ekkore fertőzés esetén lehet, hogy a formázással jársz a legjobban...
2014. máj. 21. 12:23
 7/9 anonim ***** válasza:
31%

"A probléma már ott kezdődik, hogy a vírusírtó...bocsi...de egy rakás fos. Eset..."

Én évekkel ezelőtt az ESET-et cseréltem le a NIS (Norton Internet Security)-vel, azóta semmi problémám nincs. Az ESET mindenről azt hitte, hogy vírus, már az idegbajt hozta rám az állandó fals riasztásaival.

2014. máj. 21. 12:33
 8/9 anonim ***** válasza:
2014. máj. 23. 21:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki volt az a lángelme aki lepontozta a válaszomat, de biztos Neo a mátrixból...elmondanám a jó népnek, mint programozó, 10 PERC alatt írok neked olyan vírust, hogy kinyírja a rendszered bármilyen szuper atombiztos, gyilkológép antivírus melett is. Tudjátok ez üzlet, biznisz, valahogy a szart is el kell adni ;)
2014. máj. 23. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!