Az eset nod32 4 mindig miért észleli mindig ezt a vírust?
mar többször is karanténba tette és töröltem is már de mindig észlel.
ezeket észleli és ez áll a naplóban:
D:\System Volume Information\_restore{5342359D-3E96-4B24-83E5-E7743152D759}\RP37\A0006612.exe többszörös fertőzés törléssel megtisztítva - karanténba helyezve A riasztást a következő alkalmazás váltotta ki, mikor megpróbált hozzáférni a fájlhoz: C:\WINDOWS\system32\svchost.exe.
D:\System Volume Information\_restore{5342359D-3E96-4B24-83E5-E7743152D759}\RP37\A0006612.exe = AUTOIT = script.au3 Win32/Packed.Autoit.C.Gen kéretlen alkalmazás
D:\System Volume Information\_restore{5342359D-3E96-4B24-83E5-E7743152D759}\RP37\A0006612.exe = AUTOIT = svchost.exe Win32/Shutdowner.NAL trójai
D:\System Volume Information\_restore{5342359D-3E96-4B24-83E5-E7743152D759}\RP37\A0006612.exe = AUTOIT = script.bin módosult Win32/RiskWare.HackAV.JP alkalmazás
Az egy olyan program lehet, amit még a vírusírtó előtt telepítettél (de ez nem biztos) és a rendszer visszaállítási pontot hozott létre a másolatával (ez viszont biztos). Ez akár a rendszer utolsó újratelepítése előtt is lehetett. Ekkor azonban a vírusírtó valószínüleg már nem képpes eltávolítani a fertőzött fájlt.
Az svchost.exe egy rendszerfolyamat (kivéve ha már azt is megfertőzte valami).
A(z)
D:\System Volume Information\_restore{5342359D-3E96-4B24-83E5-E7743152D759}
pedig egy rendszervisszaállítási mappa. A rendszer oda menti ki a fontos fájlokat, hogy később szükség esetén a rendszervisszaállításkor helyre tudja hozni a programok korábbi állapotát. (Akkor is, ha az vírusos volt)
Javaslom, hogy kérj hozzáértő segítséget (NEM internetest) aki a gépedről el tudja távolítani a rendszervisszaállítási fájlokat. Valószínűleg a rendszert is újra kell telepíteni a fertőzött rendszervisszaállítási fájl miatt.
Nekem ez nem jelentene gondot. A távolság viszont igen :(
1 -est is Én írtam.
Az amit írtál egyetlen alkalmazás, amiben többféle kártékony kódrész is van. Lehet, hogy elég csak azt az egy fájlt eltávolítani. Ha ez jelenik meg mindíg, akkor a vírusírtó nem tudja törölni, mert a fájlhozzáférési jogok nem teszik lehetővé. Ezt egy futó rendszeren max öt perc orvosolni. (annak aki hozzárétő kevesebb is elég)
Ez még mindíg belefér abba, amit eddig leírtam.
Vagyis valószínüleg vírus, amit nem tud eltávolítani a vírusírtó.
Az, hogy olyankor jön elő a dolog, amikor a monitor épp kikapcsol összefüggésben lehet az üresjáratbeli fájlrendszertöredezettségmentesítéssel. Ami pont olyankor szokott menni, ha nem használja senki a gépet.
Szóval még mindíg áll, amit az első két válaszomban írtam.
Ki kellene kapcsolni a Rendszer-visszaállítást, aztán Csökkentett módban lefuttattni valamelyik online scannert (pl. Emsisoft, vagy Kaspersky). Az a gond, hogy a Rendszer-visszaállítás a vírust is visszaállítja.
1. Kikapcsolod a RUNDLL-t, 2. újrainditod a gépet, 3. lefuttatod a virusirtót,aztán amikor leszedte, megint 4. újrainditod, 5. visszakapcsolod a Rendszer-visszaállítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!