A laptopot hogy jobb használni töltőről? Vagy mindig merítsem le és úgy fel töltőre?
Amit az előző írt hülyeség. Felesleges kiszedni, nem marad csepptöltésen az akku, teljesen lekapcsolja a gép a töltését. Ezért van az, hogy kihúzod és nem 100%-ról indul.
Én az előző laptopom 5 évig használtam, amikor lehet töltőre dugtam, és még akkor is 60% körül volt az akku.
Ami számít az a ciklus amit az akkuba raksz. Ha félig lemeríted, az is egy ciklus, de ha csak 80%-ig, az is. Minél több a ciklus annál kisebb lesz általában a kapacitása.
Az is fontos, hogy kb 5% merülést nem kezd el visszatölteni, tehát átviszed egyik helyről a másikra az nem gond.
Ne merítsd 10% alá, az már kritikus, jobban rongálja az akkut.
Mivel az akkuban kémiai folyamat játszódik le, te semmit nem tehetsz az elhasználódása érdekében. Ha kiveszed, és kiteszed a polcra 2 év múlva ugyanúgy gyengébb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!