Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Egy cég törte fel a jelszavama...

Egy cég törte fel a jelszavamat? Hogyan, miért? O. O

Figyelt kérdés
gmailtől kaptam : "Valaki nemrég az Ön jelszavával próbált meg bejelentkezni az Ön Google-fiókjába " az IP cím megvan az alapján egy kereső adott ki egy pár adatot amiben az ISP és AS number, stb van, ...semmi kapcsolatom nem volt még a céggel, nem értem honnan tudhatják a jelszavamat...meg hogy védekezzek az ilyenek ellen...meg minek kell nekik..a cég nevét ide nem írnám le, de ha valakit érdekel és tud segíteni akkor üzenetben leírom.
2014. márc. 27. 15:52
 1/8 A kérdező kommentje:
feljelenteni lehet? azért ez szerintem elég durva hogy egy elég neves cég csak úgy belép a privát gmailembe...
2014. márc. 27. 15:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Azért a próbált és a feltörte között elég nagy különbség van ;)
2014. márc. 27. 16:04
 3/8 Tengor ***** válasza:

Milyen cég? Nem lehet, hogy egy internetszolgáltató?

Feljelentést tenni egyébként sem célszerű. Ha valódi cég és nem szolgáltató, akkor jelezd nekik a problémát és intézzék el házon belül. Elvégre károd nem származott belőle.

2014. márc. 27. 16:05
 4/8 A kérdező kommentje:
1.: Valaki nemrég az ÖN JELSZAVÁVAL próbált meg bejelentkezni...tehát tudja a jelszavamat...az hogy a gmail nem engedte, már másik dolog. 2. privátba írom.
2014. márc. 27. 16:12
 5/8 Tengor ***** válasza:
Amit megadtál az mindkettő ISP. Az egyik veszi (kisebbik) a másiktól (nagyobbik) az IP hozzáféréseket és szórja tovább a lakásokba, intézményekbe. Azt, hogy konkrétan ki próbálta törni a jelszavad azt maximum a kisebbik tudja megmondani. Persze neked nem fogja, csak a rendőrségnek ha feljelentést teszel és a rendőrség komolyan is vesz.
2014. márc. 27. 16:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem az a szolgáltató próbált belépni, amit írtam? csak azt használja az illető? jól értelmezem?
2014. márc. 27. 16:30
 7/8 Tengor ***** válasza:
Így van. Ha te próbálnál meg valaki nevében belépni, akkor ahol megnézted ott nem az szerepelne, hogy Pityi Palkó, hanem mit tom én Invitel v. Digi v. akinél épp előfizetésed van.
2014. márc. 27. 16:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Áh, értem. Köszönöm.
2014. márc. 27. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!