Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A Microsoft Security Essential...

A Microsoft Security Essentials nem frissíti le magát valami hiba okán, és utána kikapcsolja magát?

Figyelt kérdés

Üdv!

Két órával ezelőtt próbáltam az adatbázist frissíteni, de egy 0x80070002 -es hibával leállította magát, és kikapcsolt minden hozzá tartozó vírusvédelmet (tűzfal, automatikus frissítések)... később mikor bekapcsoltam a gépet nem indult vele együtt a M.S.S. manuálisan próbáltam, de annyit értem csak el, hogy a feladatkezelőben 2-3mp -re megjelenik az .exe majd eltűnik és semmit. Na ezek után letöröltem és feltettem újra a (microsoft oldaláról töltöttem le) Elindul, de az adatbázist még mindig nem frissíti le, és ráadásul nem lehet vele vírust keresni, mert leáll a keresés az első pár másodpercben. Felraktam azóta az Avirát, az is hasonlókat csinál, nem lehet adatbázist frissíteni, és ha keresést indítok mintha csak 1 filet vizsgálna át máris végez, pedig 33Gb -al van tele a C meghajtó. Most telepítettem 2 hónapja a gépet újra, azóta jó volt, csak most reggel jelentkezett ez.

Az AVASTot is felraktam, az sem tud lefrissülni, Időtúllépésre hivatkozik. A rendszeren fent vannak a legújabb frissítések, manuálisan is próbáltam az adatbázist frissíteni, de nem sikerült.

KB2949787 - Frissítésről esett szó.

Üdv! Köszönöm előre is!

2014. márc. 26. 11:57
 1/6 P.O.C. ***** válasza:
Milyen operációs rendszer?
2014. márc. 26. 12:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Windows 7 64bit
2014. márc. 26. 12:02
 3/6 csacsi2 ***** válasza:

hivatalosan a hibaelhárítás:

[link]

amennyiben nem válik be lehet mégis megfertőződött a gép és kiiktatta a védelmi modulokat. Én a helyedben futtatnék online szkennelést is.:

[link]

Ellenőrizd a Hosts fájlt, lehet átírta ami miatt nem tud kapcsolódni bizonyos címekhez.

2014. márc. 26. 12:18
 4/6 A kérdező kommentje:

A fix ezt írja:

[link]

Az online víruskeresés meg egy jó ideig tölti a lapot utána about:blank jelenik meg.

Nem tudom már újra telepíteni a gépet, mert nincs másik merevlemezem amire lementhetek közel 2TB adatot... :(

2014. márc. 26. 13:16
 5/6 csacsi2 ***** válasza:

nézd meg az eseménynaplót az jobban részletezi a hibát!

Az hogy szinte sehova nem tud kapcsolódni, szerintem innen kellene kiindulni.Pl. Hosts Fájl helyreállítása.

[link]

Ahogy utánaolvastam nem egyedüli az eset, lehet a szerver problémák miatt jön frissítéskor az üzenet, ebben az esetben nem tudsz mit tenni, viszont, hogy nem jönnek be más oldalak sem az már baj, akárcsak, hogy nincs telepítőlemezed! Ez utóbbi nagy hiba, mivel a javításra is csak ez a megoldás, ill mi van ha újra kell telepíteni?!

Javaslom a következőket:

-futtass registry tisztítást a hibás bejegyzések miatt!

-Állítsd helyre a Hosts fájlt

-Futtass malware ellenörzést!

MalwareBytes:

[link]

Ezek után sem megy állítsd alapra a windows hálózatot:

Complete Internet Repair

[link]

jelölj ki mindent, újraindítás után lép érvénybe a változás!Előfordul, hogy a tűzfalszoftver "meghasal" tőle (winshock fix), de a 2. újraindítás után jó lesz!Ez a Hosts fájlt is visszaállítja nem kell manuálisan...

[link]

Ezek után sem lesz jó, akkor nem tudok mást mondani :szerezz be egy teélepítőt.

megj.:

Registry tisztítást ne a ccleanerrel végezd az nem sokat ér, inkább egy profi programmal pl Jv16PowerTools,Registry Reviver esetleg az Advanced System Care!

2014. márc. 26. 18:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A megoldás a Malware Bites volt, talált 33 potenciális fájlt!

Viszont a segítségekért mindenkit a hasznos opcióval jutalmazok.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm!

Üdv!

2014. márc. 28. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!