Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ti használtok-e jelszótároló...

Ti használtok-e jelszótároló programot és szerintetek melyik a legbiztonságossabb?

Figyelt kérdés

A legnagyobb problémám igazából az, ha csinálok egy adatbázist amiben a jelszavaimat tárolom akkor ha valaki el akarja lopni a jelszavaimat akkor annak csinálok egy nagy szivességet mert csak azt az egy adatbázist kell ellopnia és onnantól kezdve övé minden.

Egyébként én a KeePass-et néztem ki magamnak valaki használja esetleg?

2014. márc. 23. 23:03
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Igen, hasznalok. Ugy hivjak, hogy agy, itt van a fejemben mindig.
2014. márc. 23. 23:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Használtam, nem rossz az, de én most LastPass-ozok.

Ezzel nem kell a gépek között is szinkronizálgatni az adatbázist, mert fent van a neten.

A biztonsággal pedig annyira nagy baj nincs, mert még az adatok átküldése előtt, a böngésző titkosít le mindent, így ők maguk sem férnek hozzá a cuccokhoz csak úgy.

A KeePass is a mesterjelszóval titkosítja az egész adatbázist. Ha ez megfelelően erős, akkor el is lophatják, nem fognak hozzáférni.

@23:07: Ez egészen jó addig, amíg viszonylag egyszerű jelszavakat használsz és kb hasonlót minden oldalon, ami baromira nem nevezhető biztonságosnak.

Ha minden oldalra külön-külön egy random generált kis, nagybetű, szám és speciális karaktert tartalmazó, legalább 20 karakteres jelszót használsz, akkor már viszonylag jól megvagy.

Ha valahol nincs is megfelelő hashelés és hozzá is férnek, akkor sem érnek vele sokat, mivel csak annál az egy adott oldalán fognak tudni vele visszaélni.

2014. márc. 24. 00:45
 3/3 anonim ***** válasza:
lastpass
2014. márc. 24. 09:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!