Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A telefonomat töltőn hagyhatom...

A telefonomat töltőn hagyhatom éjszakára mindig?

Figyelt kérdés
Konnektorban értetendő a töltés.
2014. márc. 15. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha esetleg attól tartasz hogy, melegszik netán begyullad, akkor ne hagyd rajta. Én special rajta szoktam hagyni...
2014. márc. 15. 19:10
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem attól hogy kigyullad mivel nem fog kigyulladni.

Azért kérdezem, hogy az akksinak mennyire kártékony ez.

2014. márc. 15. 19:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy, ha tele van az aksi, akkor már csak csepegtet, ergó alig kap töltést
2014. márc. 15. 19:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Hagyhatod, ha érzékeli hogy tele van, megszakítja a töltést. Nem vesz fel áramot.
2014. márc. 15. 22:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak addig hagyd rajta, amíg fel nem töltődik, már csak energiatakarékossági okokból is.
2014. márc. 16. 10:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Minden felti válaszban van igazság.

Valóban kb 90%-tól már csak csepptöltéssel tölt az utóbbi 10-15 éven belül gyártott mobil eszközök akksija (mert ezekben litium ionos van), majd az automata töltésvezérlő megszakítja az áramfelvételt, 100%-nál.

Az is igaz, h ettől függetlenül bár csak minimálisan, de fogyaszt áramot ez után is.

Lásd pl.:

energiaoldal.hu

Arra ügyelj ,hogy AZ ESETBEN NE hagyd magára,

ha sok éves a töltő, és/vagy

hibás a töltő, és/vagy

nem az eszközhöz készült a töltő.

Egyébként pl az újratölthető ceruza akksik esetén, pl NiMH -esek esetén TILOS a töltőn hagyni, fél napnál tovább!! Robbanásveszélyes. De nyugi, a mobil eszközök nem NiMH-sak, azoknál nincs robbanás veszél, hacsak nem a fenti esetek egyike nem áll fent (nem az eszközhöz gyártott akksi töltön töltöd, hibás a töltő, stb.).

2014. márc. 16. 22:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem gyári töltőt használok hanem CLIPTEC fehér usb töltő fejet.
2014. márc. 16. 22:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Írtam, amit írtam. Hanem az eszközhöz gyárilag adott töltőt használsz, akkor a te felelősséged, ha éjszakára magára hagyod...

Én már jártam úgy, hogy nem gyárival töltöttem mobil eszközt. Pukkant egyet egy óra múlva, és összetehettem a két kezemet, h semmi baja nem lett semminek, csak némi forróság a mobilon. A töltésvezérlőnek "sok volt", és bár időben, de épp hogy csak időben megszakította , tök forrón a töltést...

Az akkutöltő ill a mobileszköz töltésvezérlője egymáshoz gyárilag rendelt eszközökhöz van optimalizálva, nyilván.

2014. márc. 17. 19:32
 9/10 anonim ***** válasza:
*hanem = ha nem
2014. márc. 17. 19:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Jobb megoldásnak tartom ha számítógépről töltöm USB vezetékkel ezek után. Lassabb, de egész nap a gépre lehet dugni.
2014. márc. 17. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!