A telefonomat töltőn hagyhatom éjszakára mindig?
Nem attól hogy kigyullad mivel nem fog kigyulladni.
Azért kérdezem, hogy az akksinak mennyire kártékony ez.
Minden felti válaszban van igazság.
Valóban kb 90%-tól már csak csepptöltéssel tölt az utóbbi 10-15 éven belül gyártott mobil eszközök akksija (mert ezekben litium ionos van), majd az automata töltésvezérlő megszakítja az áramfelvételt, 100%-nál.
Az is igaz, h ettől függetlenül bár csak minimálisan, de fogyaszt áramot ez után is.
Lásd pl.:
energiaoldal.hu
Arra ügyelj ,hogy AZ ESETBEN NE hagyd magára,
ha sok éves a töltő, és/vagy
hibás a töltő, és/vagy
nem az eszközhöz készült a töltő.
Egyébként pl az újratölthető ceruza akksik esetén, pl NiMH -esek esetén TILOS a töltőn hagyni, fél napnál tovább!! Robbanásveszélyes. De nyugi, a mobil eszközök nem NiMH-sak, azoknál nincs robbanás veszél, hacsak nem a fenti esetek egyike nem áll fent (nem az eszközhöz gyártott akksi töltön töltöd, hibás a töltő, stb.).
Írtam, amit írtam. Hanem az eszközhöz gyárilag adott töltőt használsz, akkor a te felelősséged, ha éjszakára magára hagyod...
Én már jártam úgy, hogy nem gyárival töltöttem mobil eszközt. Pukkant egyet egy óra múlva, és összetehettem a két kezemet, h semmi baja nem lett semminek, csak némi forróság a mobilon. A töltésvezérlőnek "sok volt", és bár időben, de épp hogy csak időben megszakította , tök forrón a töltést...
Az akkutöltő ill a mobileszköz töltésvezérlője egymáshoz gyárilag rendelt eszközökhöz van optimalizálva, nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!