Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » 1 GB ram-al rendelkező gép...

1 GB ram-al rendelkező gép elbírja az Avastot a Comodo tűzfallal együtt?

Figyelt kérdés

Vagy inkább ne rakjam fel a Comodot..?

Mennyire terhelné le a gépet? Tapasztalat?

2014. márc. 15. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Avast helyett Avira, vagy a Comodo tűzfal + vírusirtó is jó.
2014. márc. 15. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem csak comodo internet security.
2014. márc. 16. 10:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Még ősi, Pentium 3-as gépen is fut a kombináció, 384 MB RAM mellett akár.

(Persze Avast esetén ne engedélyezd / ne telepítsd annak tűzfal részét, mivel ütközne a Comodo-val.)

Ettől függetlenül nyilván minden tűzfal és minden vírusírtó plusz teher egy gépnek, de windows-on muszáj. (Többek között ezért nem használok már windows-t különösebben, hanem linux-ot, mivel utóbbira szükségtelen a vírusvédelem, nem kap el vírust.)

2014. márc. 16. 22:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat.A comodo internet security sajnos igen megfogja a gepet frissiteskor,jobb annak csak a tuzfalat hasznalnom.

Linuxot probaltam mar,de nekem nem szuperalt par dolog es egyeb hiba is volt,en meg total nem ertek a linuxhoz igy maradt a windows,azon tudom csinalni a dolgokat.

2014. márc. 16. 23:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Az Avast is sokat tököl a frissítéssel és fogja a P3-as CPU-t. Ez van. De be lehet állítani, h kérezzen rá, amikor talál frissítést, h éppen akkor megengeded-e neki ,h frissítsen. És amíg válaszolsz yes-szel, vagy no-val, addig szépen van időd befejezni az addigi tevékenységeidet, majd bezárnod azokat, hogy firssítést engedélyezhess.

Ergo ne fusson más, ha frissítesz. Mit vársz egy lassan 20 éves géptől?

A kérdésed az volt alapvetően, h az avast+comodo combo működik-e Pentium 3-ason. Működik, éveken át tapasztaltam.

De csodát ne várj egy P3-astól. Ezért jobb, ha megtanulsz linuxozni, azon nem kell biztosági frissítésekkel tökölni, sőt, P3-asra egy LXDE felületá ubuntu, más néven:

Lubuntu

remekül, gyorsan fut, mejdnem olyan sebesen, mint egy Windows XP SP2, és még frissítgetni se kell semmiféle biztonsáégi rsz-t rajta!

A windows egy lósz.ar, amivel billg.eci visszaél. És a többség még mindig neki hódol... Tudom ,h idő megtanulni a linuxot, de higgyétek el, az utóbbi években épp olyan könnyű tanulni használni, mint egy windows-t - csak részben más. De kb 10-15 éve épp úgy ablakos, menüs, mint a win, grafikus felülettel.

Sok laikust az riaszt vissza, hogy a profik rengetegek machinálnak parancs soros üzemmódban, holott ez a linuxban mára már csupán EXTRA LEHETŐSÉG, RÁADÁS, MÉLYEBB SZINTŰ beállításokra.

! Tehát egy kezdő linuxosnak nem sokat kell törődnie holmi parancsszavakkal.

Nekünk annak idején még a PC-ben windows se volt ,csak DOS, és az is parancsszavas, mégis remekül elboldogultunk vele alap célokra, file kezelésre. Ehhez képest a linux mára már leányálom, főleg a népszerűbb disztrók ("linuxfajták"). És van kiváló segítő gárda mind magyarul, mind pedig angolul a net világában, főleg a debian alapú disztrükra őgy, mint ubuntu, lubuntu, linuxmint, satöbbi. Pl

prohardver.hu

ubuntu.hu

2014. márc. 17. 19:24
 6/6 A kérdező kommentje:

Eloszor is,a gepem nincs 20 eves.. Es nem pentium..

A masik,hogy avastot nem erzi meg a gepem frissiteskor ellenben a Comodo virusirtoja igen csak leterheli a gepet olyankor.

Linuxot hasznalnam en,de egyszeruen rohadtul akad azon a flash alapu online jatek(ok).

A masik meg,hogy mikor felraktam a lubuntut vagy mintet mar azzal fogadot,hogy a frissiteseket amiket jelzett,felse birta rakni,a tobbsege mind Sikertelen jelzest kapott,igy nem frissultek egyes rendszerosszetevok (mert elvileg azok voltak..).

Ha ezekre a problemakra kapok normalis ertelmes valaszt,hogy mit,hogyan,merre meddig csinaljak,akkor neki futok megegyszer az alapjan,mert en akkor is eleget kinlodtam vele es nem jutotam semmire.Profi meg nem vagyok linuxba,segitseg el kell.

Windowson nincs iyen problemak igy ez van.

2014. márc. 17. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!