XP-re milyen vírusvédelmet érdemes a változások figyelembevételével telepíteni?
Ha a Microsoft által nyújtott támogatás megszüntetésére gondolsz, akkor - legalábbis szerintem - nyugodtan használhatod azt, ami eddig bevált.Világszerte még majdnem minden harmadik PC-n XP fut.Ez túl sok ahhoz, hogy az AV gyártók lemondjanak róluk.A legtöbb szoftvert készítőre vállalkozásra igaz lehet ez.
Magában az operációs rendszerben felmerülő problémák nem lesznek orvosolva, de a vírusvédelem működni fog.
Garanciát persze nem tudok rá vállalni, de ez a véleményem.
Hosszabb távon esetleg érdemes lehet elkezdeni a gyűjtést, mondjuk a Windows 9-re.
Köszönöm,de az Idősek Klubjában van ez a ősöreg gép.Most Panda Cloud Antivírus van rajta,de valamiért nagyon lelassult.Ezért gondoltam,hogy vírusírtót váltok.
Nagyon kicsi a kapacitása,mindig kiírja,hogy kicsi vrtuális memória.Szóval van gond?AvastFree?
Én sajnos az újratelepítés nem értek és nem is vagyok jogosult rá.A klub vezetése nem is foglalkozik ilyennel.
Arra gondoltam,hogy a Panda felhője lassítja a munkát.
Főleg az íráskor van gond,meg nagyon lassan tölt be.
Mi a teendő?
Vírusírtó csak az alapból felrakott van.Nem tudom,hogy újat honnan.hogyan tegyek fel?
Malwarebytes vagy Emisoft Antimalware?
alapból fent van, alapból leszedheted...
Ingyenes vírusírtó tűzfalban javaslom a Comodo Internet Security-t (2 az egyben) és az IoBit Malware Frighter-t.
lényeg.:
minden védelem ből csak 1:
-Aktív fájlrendszer védelem (Comodo + Defense védelme)
-Tűzfal (Comodo Internet security)
-Malware védelem (IoBit Malware Frighter)
A védelmi modulok csak akkor érnek valamit, ha jól be van állítva és folyamatosan frissíti a vírusdefiníciós adatbázist.
A Fizetős ha lejár akkor már nem frissít.
Minden védelem lassít. Pandára nem szokták mondani hogy jelentősen lassítana... Amennyiben nagyon gyenge a gép akkor kompromisszumot kell kötni a beállításokban, tehát pl.: a futtatás közbeni tömörítők ellenőrzését ki lehet kapcsolni, így nem terheli annyira a gépet. Tűzfalnál nem javaslom gyengíteni...
Hogy mit használsz te döntésed, nézz utána akár itt az oldalon mit javasolnak, vagy független vírusirtó teszteket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!