Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehetek senior linux...

Hogyan lehetek senior linux rendszergazda?

Figyelt kérdés

Jelenleg eléggé tanulom a linuxot, de több dokumentációt is olvasok, és folyamatosan, hétről-hétre fejlődök. Elsősorban ubuntut használok...

Mi kell ahhoz hogy egyszer senior legyek? Mit kell ezért tennem?

2014. márc. 8. 21:18
 1/6 uno20001 ***** válasza:
100%
Folytasd amit most csinálsz, előbb-utóbb az leszel.
2014. márc. 8. 21:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Töröld az ubuntut, és rakj fel linuxot.

Archlinux pl nem rossz.

Ubuntu alatt soha nem fogsz sokat tanulni.

2014. márc. 8. 22:02
 3/6 Tengor ***** válasza:
66%

#2, nem értek veled egyet. Az Ubuntu nagyon felhasználóbarát cucc, mindent tud amit kell. Tökéletes, ha az ember win-ről akar átszokni. Emellett megadja azt a lehetőséget, hogy ha az illető érdeklődik a mélysége iránt, akkor szabadon hozzáférjen bármihez, bármit elpiszkáljon és hasonlók.

Kérdező, ahogy #1 is leírta, csináld tovább és egyszer az leszel. Első körben lakd be a rendszert. Tegyél fel mindent, amire szükséged van, amit használni szeretnél. Aztán kezd megismerni a felépítését, hogy mi mivel van kapcsolatban, mi hogy működik, mit hol találsz.

Innentől pedig már nem sok lépés az, hogy elkezdj tényleg beletúrni a rendszer belsejébe és egy vi-al szerkeszd a routing táblát (csak mondtam valamit)

2014. márc. 8. 23:40
 4/6 anonim ***** válasza:
lassan 7 éve vagyok Linux rendszergazda, de még mindig nem tartom magam Seniornak. Igaz nem is Junior, de azért van még olyan amit még nem láttam.
2014. márc. 9. 01:45
 5/6 kovpet ***** válasza:

# 4: Én több mint dupla ennyi ideje és én sem merem ezt mondani magamra :)

Szerintem elég nagyképűség lenne. Az olyanokkal együtt, mint expert meg ilyesmi.

Dolgozni kell meg jól megcsinálni a feladatot és nem ilyen jól csengő jelzőket aggatni magunkra. Azt majd az ügyfél úgyis megteszi :)

2014. márc. 9. 08:53
 6/6 Tom Benko ***** válasza:
Ne csak olvass. Csináld meg, rakd össze magad. Tanulj meg forráskódot fordítani, paraméterezni, hibát keresni és javítani. Tanuld meg, hogyan lehet megkülönböztetni a hardveres és a szoftveres hibát. Tanuld meg, hogyan lehet csomagot készíteni. Szkriptekkel szabd testre a rendszert. Utána kis segédprogramokkal szabd tovább. Építs LFS-t. Értsd meg a hardverek közötti kapcsolatokat. Kísérletezz.
2014. márc. 9. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!