Hogyan lehetek senior linux rendszergazda?
Jelenleg eléggé tanulom a linuxot, de több dokumentációt is olvasok, és folyamatosan, hétről-hétre fejlődök. Elsősorban ubuntut használok...
Mi kell ahhoz hogy egyszer senior legyek? Mit kell ezért tennem?
Töröld az ubuntut, és rakj fel linuxot.
Archlinux pl nem rossz.
Ubuntu alatt soha nem fogsz sokat tanulni.
#2, nem értek veled egyet. Az Ubuntu nagyon felhasználóbarát cucc, mindent tud amit kell. Tökéletes, ha az ember win-ről akar átszokni. Emellett megadja azt a lehetőséget, hogy ha az illető érdeklődik a mélysége iránt, akkor szabadon hozzáférjen bármihez, bármit elpiszkáljon és hasonlók.
Kérdező, ahogy #1 is leírta, csináld tovább és egyszer az leszel. Első körben lakd be a rendszert. Tegyél fel mindent, amire szükséged van, amit használni szeretnél. Aztán kezd megismerni a felépítését, hogy mi mivel van kapcsolatban, mi hogy működik, mit hol találsz.
Innentől pedig már nem sok lépés az, hogy elkezdj tényleg beletúrni a rendszer belsejébe és egy vi-al szerkeszd a routing táblát (csak mondtam valamit)
# 4: Én több mint dupla ennyi ideje és én sem merem ezt mondani magamra :)
Szerintem elég nagyképűség lenne. Az olyanokkal együtt, mint expert meg ilyesmi.
Dolgozni kell meg jól megcsinálni a feladatot és nem ilyen jól csengő jelzőket aggatni magunkra. Azt majd az ügyfél úgyis megteszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!