Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Fertőzött a külső winchesterem...

Dj.N4tk0 kérdése:

Fertőzött a külső winchesterem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van valami a winchesteremen,ami ilyeneket csinál:

1:Megszakitja az internet kapcsolatot

2:A játékot kb 30 mp-ént tálcára rakja.

3:A filmet teljes méretről kis méretre állitja.

4:Átállitja az egér érzékenységét

5:Néha ugrál a kurzor

6:PL irás közben olyan mintha átkattintana máshová.(Ne hogy letujam irni normálisan azt amit akartam.

Lényeg,hogy nagyon idegesitő program van a wincehseteren.

Már sok programot végig futtattam és egyik sem segitett.

AVG,Avast,Ad-aware plus internet security,Avira,Kaspersky Internet Security 2013-14.Malwarebytes Anti-Malware PRO 1.75.0.1300,Panda Cloud Antivirus 2.3.0,stb.

Valaki tudja pontosan,hogy mivel álok szemben és hogy vajon mivel lehetne ezt kiirtani?

2014. febr. 19. 14:14
 1/10 csacsi2 ***** válasza:

Ha egyik sem talált vírust akkor nem az a baj!

Oprendszerben keresd a hibát, vagy az eszközökben (kontakthiba,adatkábel...)

Nézd meg az eseménynaplót mit ír hibának (kiindulási alap)!

nézd meg az eszközkezelőben nincs-e kérdőjeles driver, takarítsd ki a géped (elszemetelődés sokminden hiba forrása) stb....

A tálcára lerakás videokártya driver hibára utal, frissítsd!

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..

Egér érzékenység is tűnhet érzékenynek, ha akad (ugrál).

Nézd meg a feladatkezelőben a futó folyamatokat ami gyanús, esetleg a memória és processzor terhelést!

Mindennek előtt nézd meg az eseménynaplót!!!

2014. febr. 19. 14:24
 2/10 csacsi2 ***** válasza:
jah gondolom egyszerre csak egy vírusírtót telepítettél?! Ezek ütik egymást! előfordulhat, hogy az aktív fájlrendszervédelem miatt akad, állítsd be a vírusírtót, ne terhelje.
2014. febr. 19. 14:28
 3/10 A kérdező kommentje:
A legutóbbi újra telepités után pár napig működött és miután feltelepitettem a Rome II Total war-t utána hülyült meg.
2014. febr. 19. 14:40
 4/10 csacsi2 ***** válasza:
Egyes telepítések megosztott összetevőket használnak. Némely esetben felülírnak a rendszer instabilitásához vezető, szükséges fájlokat.
2014. febr. 19. 15:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Frissítettem a videokártya driver-ét és ugyanúgy csinálja tovább.
2014. ápr. 21. 09:46
 6/10 csacsi2 ***** válasza:

Nem tudom... alaplapi, merevlemezvezérlőket telepítsd újra, Futtass lemezellenőrzést (chkdsk c: /f/r/x),nézd az eseménynaplót a hibákat keresve,futtasd a rendszerfájl helyreállítót (sfc /scannow), takarítsd ki a géped, registry-t..

Zárójelbeseket parancssorból (futtatás: cmd)

Lehet usb vezérlő hiba, kontakt...

2014. ápr. 21. 09:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Frissen telepített OP rendszerről beszélek.
2014. ápr. 21. 10:19
 8/10 csacsi2 ***** válasza:
Friss rendszeren a driverek hiánya elképztelhető. Nem tudok többet mondani bocs.
2014. ápr. 21. 11:07
 9/10 A kérdező kommentje:

Ismerem ezeket a problémákat.

Én ugyanezekkel szoktam szenvedni. :D

Vírusok csinálják ezeket.

Egyik vírusírtó sem 100%.

Én külün-külön szoktam többet is végig futattani.

pl:

Comodo Internet Security

G-Data Internet Security 2015

Bitdefender Internet Security

Ezek a legjobbak között vannak.

Kémprogram kereső:

Super Anti-Spyware

És miután ezeket végig futtattad,teleptísd újra a gépet.

2014. dec. 15. 14:11
 10/10 csacsi2 ***** válasza:

Nem szabad 1-nél több vírusírtót feltenni. Vírusírtóknak már telepítéskor magas prioritást kapnak és jogokat a registry és fájlrendszer hozzáféréshez és az önvédelmük nem engedi a módosításuk. Amelyiknek aktív fájlrendszervédelme van az megöli a másikat (azaz csak próbálja).

Windows telepítését hálózat nélkül kell telepíteni míg nincs telepítve egy tűzfal.

Mivel friss telepítésnél nem lehet hiba ezért vagy bejut a gépre valami (akár a telepítő is ha "szerzett" illetve sok Barkácsolt is van) mielőtt felállna a védelem! Vagy te magad telepíted fel. Operációs rendszer telepítéskor is teleszemeteli a gépet, tehát a karbantartás, töredezettségmentesítés nem maradhat el. Új oprendszert be is kell állítani és minden programot, driver-t is, pl nem kell a videokártya beállításait a maxra húzni, el kell vinni a teljesítmény irányába.

Vírusírtók alapjába véve megfogják a gépet. Több is van akkor ne csodálkozz ha akad. lehetőleg olyat telepíts aminek nincs nagy gépígénye, ,Kaspersky pl rendesen le tudja terhelni. Én Az ESET Smart Security-t használom gyenge gépen, nem fogja nagyon vissza. Az oprendszer halála a telepítés/törlés. Sok programot teszel fel és távolítasz el akkor elég sok szemét marad a gépen.

Hibát neked kell felkutatni. Nézd meg az eseménynaplót és kezd az ott található hibák kijavításával (van új telepítésnél is mikor hiányzik valamelyik összetevő). Többet tényleg nem lehet erre mondani, rugaszkodj el a víruselmélettől.

2014. dec. 15. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!