Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért nem törődnek a PC -s...

Miért nem törődnek a PC -s vírusokkal sok helyen!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igen sok helyen tapasztalom, hogy az emberek egyszerűen nem foglalkoznak a számítógépes vírusok elleni védelemmel, és nem csak otthon, hanem nyilvános hálózatokon se.

Gyakori példa, mikor iskolák, könyvtárak, nyílvonás helyek gépei hemzseg a különféle, de régóta ismert és alap vírusirtókkal is felfedhető kártevőktől.

Nem értem, hogy ezek rendszergazdái mért nem tesznek semmit a gépek védelmében!?

Legutóbb pl. egy kórházi hálózatra kapcsolt gépről hozott haza párom vírusokat, oké hogy kórház de még a gépek is betegek!?

[link]

Egy minimum 5 éves kártevő, mai napig könnyedén terjed, és senki nem foglalkozik vele.

A helyi iskolában is fertőzött az összes gép hasonló vírussal, sírnak hogy lassúak, folyton nincs net, de még se tesznek ellene semmit.

Magyar országon ennyire katasztrofális a vírusok elleni védelem!?

2014. febr. 14. 06:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van rendszergazda barátom, ő a lelkiismeretes kategória. A cég pedig megveszi az ESS licenszet minden évben. DE! Három épület, a város három pontján, két kisszerver és egy nagy. Volt három embere, azokat létszámleépítették, maradt egy. El lehet képzelni, 30 gép, rohangálás, lefagyások, mert a drága jó kollégák mindenféle saját eszközt bevisznek és vírusokat terjesztenek. Most már két embert betanított a két külső telepen, ha lefagyás van, mit tegyenek. És havonta próbálja meggyőzni a kollégákat, hogy legalább a pentdrive-juk legyen vírusmentes.
2014. febr. 14. 14:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Két példát tudok mesélni:

- Az első, közintézmény, a rendszergazdák sz*rnak bele az egészbe, csak akkor tesznek bármit is, ha nagyon muszáj, amúgy meg egész nap a saját privát munkájukkal vannak elfoglalva.

- A második, szintén közintézmény. (egyetem) Leépítések, megszorítások. A gépek elhasználódnak, de alkatrészeket se kapnak, nemhogy új gépeket. Ha valami elromlik, akkor old meg ahogy tudod. A leépítések miatt egyre több feladat hárul a rendszergazdára, olyanok, amihez valójában az ég világon semmi köze, úgyhogy a rendszeres karbantartásra még kevesebb ideje jut.

Tudom, ez két véglet, de mindkettő saját tapasztalat.

2014. febr. 14. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!