Ha wifin keresztül laptopom vírust kap, akkor ez továbbterjedhet az asztali gépre is?
és azt utána honnan tudom megállapítani,hogy wifit milyen gép használta még?
vissza lehet keresni?
A routerek egy ideig tárolják, hogy ki csatlakozott a hálózathoz. Talán MAC cím is lesz hozzá, ez a kizárásukhoz elég. Ennél közelebbit további programokkal lehet megtudni (oprendszer pl).
Ugyanakkor ha egy vírusos gép kerül a hálózatra az még nem jelenti automatikusan, hogy a többi gép is az lesz.
#4:
"Vírust egy adót honlap megnyitásakor vagy letöltés során tudsz össze szedni." vagy program letöltésekor, vagy pendrive bedugásakor, vagy...
"Két gépet össze csatlakoztatni nem lehet wifin." Össze lehet, ad-hoc hálózatnak hívják
"Én legalábbis még nem láttam olyan laptoppot ami alkalmas lenne wifi sugárzására." Én sem láttam még 1 millió forintot egyben, de állítólag van aki ennél többet keres havonta... Sőt, még téged sem láttalak, akkor lehet te sem létezel? :o
Az ucsó mondat rendben van.
Kérdéses, hogy milyen az a vírus védelem, ami beenged egy vírust, majd később közli, hogy "jam, amúgy van itt valaki, aki látni szeretné a PC-det is."
Ha csak feltételezed, hogy vírus, akkor elég, ha csak leteszteled a dolgot, mondjuk egy avast segítségével. (Legális, teljesen ingyenes és egészen megbízható.)
Ha van vírus, akkor takarítsd le őket a laposról, kapcsold le a hálózatról stb... Ugyan ezt a folyamatot ismételd meg a PC-n. Az, hogy ki használta a hálózatot, nem hinném, hogy túl jelentőségteljes. Tudtommal a lefevőben nem sok adat marad meg.... Ha aktív a vírus védelmed, akkor nem fog többször ilyen előfordulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!