Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha vállalati/hivatali/iskolai...

Ha vállalati/hivatali/iskolai e-mail címre levelet írok, akkor csak az látja, akinek személyre szólóan írtam?

Figyelt kérdés

Külső postafiókból küldöm (gmail) én a levelet egy névre szóló emailre.

bocsi ha nagyon alapvetőt kérdeztem ,de ez nagyon fontos számomra, hogy választ kapjak.

2014. jan. 29. 09:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen figyelik az alkalmazottak levelezését, céges emailre privát levelet ne küldj, mert mások is olvashatják.
2014. jan. 29. 10:10
 2/14 Waptolvaj ***** válasza:
Elviekben igen. De biztos nem lehetsz benne.
2014. jan. 29. 10:11
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! már küldtem is zöld kezecskéket:) a "más is láthatja", a rendszergazdát ill. a munkáltatót takarja?köszönöm ha válaszol vki.
2014. jan. 29. 11:00
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen azokat, a rendszergazda garantáltan láthatja, esetlegesen még egyéb személyek is.
2014. jan. 29. 22:12
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha közszolgálati munkahely, akkor nemcsak a rendszergazda, hanem az egész informatikus csoport láthatja. Sőt, ha a főnök kémkedik a beosztottai után, akkor ő is. (Ilyen nemcsak főfőhivatalokban, hanem közalkalmazottin is megtörténhet, 2006-ban velem meg is történt. A létszámleépítésnél a főnök szó szerint idézte az egyik email-em szövegét! Magánügyről volt szó).
2014. jan. 30. 14:06
 6/14 anonim ***** válasza:
Ja és ezek után egy netkávézóból, Gmail-es postafiókról intéztem a magánügyeimet. Később már okostelefont használtam a munkahelyi vonalas telefon helyett is.
2014. jan. 30. 14:09
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az újabb válaszokat! egy iskolai -email címről van szó, amire írtam volna. Ez nem tudom közszolgálati helynek minősül-e, révén hogy az egyetem szellemi műhely ,ahol a kutatási-és oktatási szabadság is érvényesül, ezért gondoltam azt hogy talán ott nincs ilyen jellegű ellenőrzés, mert hogy egy oktató milyen forrásokat használ és kitől külsőstől kap esetleg személyes tanácsot ,az az magánügye, és ezért küldött esetleges e-mailjei is. Saját eszmefuttatás ,így lehet hogy tévedek.:)
2014. jan. 30. 17:50
 8/14 A kérdező kommentje:
Azt meg tudja vki nekem mondani, hogy a rendszergazda és az informatikus csoport hogyan látja a leveleket? van meghajtó a gépükön amire befut a levél , vagy belépési joga van más felhasználó fiókjához? esetleg megérkezik minden levél az ő e-mail fiókjába is? vagy csak akkor látja/látják ha az adott felhasználó épp az e-mail fiókjába belépett ,mikor a rendszergazda is a "szerveren van"? Elsősorban rendszergazdától vagy informatikus csoport tagjától várom a választ!:)köszönöm
2014. febr. 1. 18:11
 9/14 anonim ***** válasza:
Egy biztos: munkahelyi hálózaton MINDENT lát, amit akar. Tisztességes rendszergazda meg szokta kérdezni, hogy mennyit engedsz, ha nem tisztességes, meg se kérdezi, embere válogatja.
2014. febr. 2. 00:40
 10/14 anonim ***** válasza:
A vezérgépekhez teljes hozzáférése van, a nagyszerveren és a kisszervereken is mindent láthat. Ha te a kliensgépen dolgozol és levelezel, az a szerverre fut be, onnan tovább a netre. Bár lehet, hogy már nem mindenütt van itt.
2014. febr. 2. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!