Firewall outpost kémprogram védelemben végeztem egy ellenőrzést és talált egy malware-t. Karanténba helyeztem. Jól tettem vagy töröljem?
Win32/CMDOW.143 alkalmazás
Elterjedtsége a júliusi fertőzések között: 1.68%
Működés: A cmdow.exe állományra sok antivírus program nem jelez, hiszen nem vírusról, hanem egy hacker eszközről van szó. A Cmdow egy olyan parancssori segédprogram, melynek segítségével Windows NT4/2K/XP/2003 rendszereken kilistázhatjuk, átmozgathatjuk, átméretezhetjük, átnevezhetjük, elrejthetjük, vagy ismét láthatóvá tehetjük, minimalizálhatjuk vagy kinagyíthatjuk, helyreállíthatjuk, aktiválhatjuk illetve inaktiválhatjuk, továbbá bezárhatjuk, leállíthatjuk az ablakokat. Az eredeti cmdow alkalmazás egy 31 KB-os végrehajtható fájl, amely nem ír a rendszerleíró-adatbázisba, nem igényel külön telepítést, elég lefuttatni. Eltávolításához elegendő ezt az állományt törölni.
A számítógépre kerülés módja: a felhasználó maga tölti le és futtatja.
Bővebb információ: [link]
Ez a te NOD-od eredeti vagy tört? Naponta többször is jelzi az Automatikus frissitést? Ha tört, nem ér a világon semmit.
Nekem eredeti Eset Smart Security 4-es van fent, semmi gond nincs vele.
akkor azt mondjátok, nyugodt szívvel töröljem le?
de nekem valami ingyenes verzió kellene. tudtok olyat?
(de ne nod-ot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!