Védje meg fiókját a Microsoft, jelszócserével, tel. Szám megadással?
Ne haragudj, de így kicsit zavaros volt a történet... (Azonban már tudom milyen lehet, amikor engem hallgatnak mások.)
1. Elég esélyes az adathalászat. Ilyen eszközökkel a csúnya-gonosz hackerek élnek csak, mindenképpen elkerülendő!!!
2. Néhány magát kivételesnek gondoló magántársaság is él az adathalászat eszközeivel, hogy a kedves felhasználóról a lehető legtöbb információt beszerezzék (főleg adatkereskedelmi céllal). Ilyen a Google levelezőszerverén, a GMail-en a biztonsági beállítás, ami szerint add meg a telefonszámod vagy másik már biztonságosított levélcímedet. Ennek csak annyi a lényege, hogy az anonim címed egyértelműen a telefonszámon keresztül a nevedhez lesz köthető, és elveszted az anonimitásod. Ez is kerülendő!!!
Tanulság...:
Semmilyen formában nem adunk ki interneten vagy telefonon személyes adatokat.
Még ha az Országos Rendőr Főkapitányság hivatalos rejtett mobilszámáról hívnak, sem adunk ki személyes adatokat.
:-)
U.i.: Egyik ismerős a "mobilos BRFK" történetbe futott bele, csak ezért említettem a példát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!