Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért javasolja a vírusírtó a...

Miért javasolja a vírusírtó a karanténba mozgatást?

Figyelt kérdés
A vírusírtóm ha vírust észlel, akkor 3 lehetőséget ajánl fel a kezelésére: törlés, karanténba mozgatás, nem veszi figyelembe. A program mindig a karanténba mozgatást javasolja, de én nyugodtabb vagyok ha kivan törölve, ezért mindig kitörlöm. Miért javasolja a vírusírtó a karanténba mozgatást? Szerintem sokkal biztonságosabb törölni azt, vagy rosszul gondolom?
2008. júl. 17. 08:40
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
pl ha olyan file amit esetleg mégsem kellene kitörölni marad backup, vagy el lehet küldeni a központnak mint mintát, ezzel segíted a fejlesztőket
2008. júl. 17. 11:02
 2/6 A kérdező kommentje:
akkor nem teszek rosszat azzal, hogy nem mozgatom karanténba hanem egyszerüen kitörlöm?
2008. júl. 17. 12:08
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

a vírusirtók bizonyos minták alapján mondják ilyen, vagy olyan vírusnak a megjelölt fájlokat. Nem azt tudják, hogy ez, vagy az a kódsorozat vírus, hanem azt, hogy ez a kódsorozat tartalmaz ilyen, olyan és amolyan elemeket és ezek együttesen már nagy valószínűséggel ilyen vagy olyan vírust alkotnak.

Igazság szerint a vírus is csak egy program és olyan részekből áll, mint bármely más program. Elvileg lehetséges, sőt gyakorlatilag is előfordul, hogy egyes alkalmazások, főleg az olyan segédprogramok, amelyekkel a rendszer finomhangolását lehet elvégezni, fennakadnak a vírusszűrőn.

Ezért javasolja a program az alkalmazás törlése helyett a karantént, mert nem biztos, hogy tényleg vírus.

2008. júl. 17. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:
43%
Hát nem éppen. Ha egy fájlt fertőzöttnek jelez az antivírus, akkor az az is. Először megpróbálja kijavítani. Ha sikerül, akkor visszakapod az eredeti, tiszta fájlt. Ha nem sikerül, akkor felajánlja a karatént, illetve a törlést. A karantén azért jó, mert így a fájl teljesen elzárt lesz minden más program számára, ha pl. letörlöd a vírusírtót, el is veszted. Ez azért jó, mert a vírusírtód idővel frissül, így ha pl. 2 hónap múlva egy frissítés után a vírusírtód már képes kijavítani a karanténban lévő fájlt (amit a fertőzés észlelésének idejében még nem tudott), akkor így visszakapod az eredeti fájlodat. Ha letörölted volna, akkor értelemszerűen elveszett.
2008. júl. 17. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egy fájlt fertőzöttnek jelez az antivírus, akkor az az is."

innentől kezdve el sem kellene olvasni a többit, mert ez már magában akkora baromság, hogy mindent überel...

amit írsz a fertőzött fájlok javításáról az igaz volt kb. 10 évvel ezelött. Akkor a vírusok úgy terjedtek, hogy vagy adathordozók boot szektorát fertőzték, vagy futtatható állományokra akaszkodtak rá. Manapság az elöbbi is ritka, az utóbbi meg gyakorlatilag kiveszett. Helyette makrovírusok vannak, amelyek terjedése e-mail mellékletként, fájcserélőkre ráakaszkodással, direkt számítógép-számítógép kapcsolattal vagy fertőzött weboldalakon keresztül történik.

Maguk a vírosok a gépen nem akaszkodnak rá semmire, hanem elvegyülnek a fájlok tömegében magukat az oprendszer valamely részének álcázva.

A vírusfelismerés jellemzően heurisztikus vizsgálattal történik, aminek pont az a lényege, amit korábban leírtam, azaz nem egy bizonyos kódot keres, hanem olyan funkciókat amelyek együttesen vírust jelenthetnek. Annyiban igazad van, hogy egy meglévő fertőzés felismerése megtörténhet ilyen módon, de a biztonságos megszüntetéséhez már kellhet a frissítés.

(mint ahogy a betegség felismerése és gyógyítása is két külön dolog)

2008. júl. 18. 12:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Az ucsó válaszolónak igaza lehet,én nem értek a dologhoz ugyan,de egy hónapja kezdtem el otthon is Net-ezni,gyorsan be is nyaltam egy olyan vírust,ami egy Widows exe file-nak adta ki magát,a Nod viszont megfogta,de nem mertem kitörölni.Késöbb a csajom mondta,nyugodtan likvidáljam,mert ez egy "ál" exe file,nem is lett semmi baj,de néhány naponta ujr-meg ujra megjelenik....Ez miért lehet?
2008. aug. 12. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!