Romániából akarok rendelni egy talált Iphont igen olcsón. Szerintetek?
a gyerek aki árulja azt mondta, h rögtön repülő üzemmódba tette és senki sem kereste hetek óta, a tulajt meg nem lehetett elérni a képernyőzár miatt.
A teló egyébként hiábtlan. A nevemre át tudom iratni?
Mobilos meg tudja csinálni hogy kivegyék belőle a korábbi tulajra utaló adatokat?
a gyerek aki árulja azt mondta, h rögtön repülő üzemmódba tette és senki sem kereste hetek óta, a tulajt meg nem lehetett elérni a képernyőzár miatt.
Ha képernyő zár van rajta, akkor hogyan tette repülő üzemmódba? Ha meg lehet ezt tenni (nem ismerem az iphone-t), akkor meg az a gáz, ilyenkor elérhetetlen a telefon, tehát még jó, hogy nem kereste senki. Tehát ezzel a lépéssel pont az gátolta meg, hogy a tulaj felhívhassa a saját telefonját. Ha hetek óta üzemben tartja, akkor töltőt is vett hozzá, tehát eleve meg akarta tartani. A mai telefonokra egyébként már egész jó nyomkövető alkalmazásokat lehet tenni, amik hálózatra kerülés esetén küldik az infókat a tulaj által megadott email címre (képek, gps koordinátás stb). Továbbá ott van az IMEI szám, ami a telefon belső azonosítója. Ezt a tulaj leadhatja a rendőrségen és/vagy letiltathatja a szolgáltatónál, ilyenkor a telefon már csak PDA-nak lehet jó (a szolgáltató letiltja a hálózatról, akár egész europában, hiszen a t-mobil, vodafon és a telenor nemzetközi cégek és nekik is érdekük, hogy a lopott telefonokat kiszűrjék, visszajuttathassák az eredeti tulajdonosuknak). Különösen drága készülékek esetén, amik sok személyes adatot is tartalmaznak ezeket komolyan veszik. Ha én elhagynám biztosan minden követ megmozgatnék, hogy megtalálja és/vagy az új gazdája ne tudja használni! Persze lehet, hogy van rá lehetőség, hogy megbuherálják a dolgot, de az valóban bűncselekmény (ha rájönnek egyáltalán). Normális mobilos ilyennel nem foglalkozik...de lehet, hogy csak én vagyok naív. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!