Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha idegen wifi-vel netezek,...

Ha idegen wifi-vel netezek, akkor a Facebook más IP címet jelöl?

Figyelt kérdés
Van az a biztonsági beállítás, hogy ha idegen eszközről lépek fel, ahonnan eddig még nem tettem, akkor ha pl egy étteremben vagy ismerősnél wifit használva telefonon vagyok bejelentkezve, akkor az IP cím alapján történik ez? Vagyis a wifivel változik a IP cím is minden új helyen?
2013. dec. 27. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:

A telefonnak saját IP címe van. Mindegy hogy honnan van az internet forrása a telefon IP címe mindig ugyanaz.

Kivéve ha nem újítod meg.

Amit iPhone-on így kell:

[link]

2013. dec. 27. 22:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem első ez tévedés.

A telefon a LAN-on amihez kapcsolódik kap egy belső IP címet a DHCP szervertől, az adott tartományból.

Kifelé viszont (facebook és egyéb weboldalak) a KÜLSŐ IP címet fogják látni, ami az adott előfizetéshez tartozik. (Ami szintén lehet változó az előfizetéstől függően.)

Vagyis a kérdésre igen, ha wifiről van, akkor minden helyen más és más címről fogsz látszódni.

2013. dec. 27. 23:42
 3/4 Peti7 ***** válasza:
Nem vaygok benne biztos de szeintem minden kapcsolódáskor változik az IP nem?
2014. jan. 5. 14:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül, ezt sok dolog befolyásolja, de most ebbe nem menjünk bele.
2014. jan. 6. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!