Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Elfelejtettem a bios jelsz...

Elfelejtettem a bios jelszòt. Megoldás?

Figyelt kérdés
2013. dec. 16. 13:47
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
linuxot akarok de hiába ha a biosba nem tudok állitani semmit sem
2013. dec. 16. 18:25
 12/25 csacsi2 ***** válasza:

Ezzel csináld:

[link]

Akkor linux partícióra kell formázni a pendrive-t (041h a bootszektor)!

2013. dec. 16. 18:31
 13/25 A kérdező kommentje:
mar kìirtam a telepitöt pendrive-ra csak nem bootol rola, gondolom azert mert a biosban nem tudom beàllitani h.usb-röl is bootoljon. Ha kiveszem holnap reggelig az elemet lehet h,elfelejti kérni a bios jelszot?
2013. dec. 16. 18:52
 14/25 A kérdező kommentje:
amugy kösz a progit megprobålom ezzel is hàtha sikerül
2013. dec. 16. 18:53
 15/25 csacsi2 ***** válasza:

Elég pár percre teljesen áramtalanítani kivenni az elemet (konektor,aksi le), csak addig tárolja, míg a kondenzátorok töltöttek.

A boot-olás egy külön formázott lemezt (pendrive) ígényel. Amikor beolvassa a lemez első szektorait annak meg kell egyezzen a boot-olási paraméterekkel. Ezért kell linuxot linux -ra formázott partícióra telepíteni!

Boot-olni lehet rendszerválasztó menüből is, Ami bios esetén F11-et kell nyomni és kiválasztani a boot-olandó lemezt pl pendrive.

2013. dec. 16. 18:58
 16/25 A kérdező kommentje:
kihuztam a tápnak a csatlakozójàt is az alaplapból, de még mindig kéri a jelszót. Más ötlet nincs?
2013. dec. 17. 17:03
 17/25 csacsi2 ***** válasza:

Azt nem írtad...Kivetted a gombelemet is az alaplapból?!

Akkor nézz utána az alaplapod leírásában a CMOS Reset jumper-nek, hogy milyen állásba kell jumperelni majd tedd azt!

megj.:

vannak kis tüskék az alaplapon amit a jumper -el "rövidre zársz", ha jó tüskéket zársz össze resetálja a cmos-t, ezért kell a leírása az alaplapnak!Ne hagyd úgy...

2013. dec. 17. 22:09
 18/25 csacsi2 ***** válasza:

Ha ezt kiveszed:

[link]

és nincs áram alatt a gép akkor törlődik a memória ami tárolja a jelszót. egyéb esetekben marad a jumperelés.

így valahogy.:

http://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI

2013. dec. 17. 22:14
 19/25 A kérdező kommentje:
jumpert nem talalok csak az elem mellett van 3 kis tü de az szerintem bemenetel. Persze h kivettem az elemet mèg a processzort is meg mindent. Na kösz a segitséget
2013. dec. 17. 22:36
 20/25 csacsi2 ***** válasza:

Olyan nincs, hogy elfelejted a jelszót és kidobhatod a gépet!

Keress már valamilyen leírást a Valamilyen gépedről!!!

CMOS Reset (clear), Bios Reset, Cmos Jumper...

2013. dec. 17. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!