Milyen vírusírtót ajánlotok Avast! Helyére?
Már lassan 5 éve használom, de már csak a probléma van vele... Nem azért vagyok felhasználó, hogy én oldjam meg a problémákat... Most az új mániája, hogy MINDEN EGYES weboldalt fertőzöttnek talál. Már lefuttattam 600 rendszervizsgálatot, nem talált semmit, Malwarebytes sem.
Szóval nem fogom már ezt használni többé szerintem. Mit ajánlatok a helyébe?
Én a Kaspersky-t ajánlom, bár még csak nem rég van a gépemen. Jelenleg az IS 30 napos trial van azután meg az anti-virus részéhez van újságos kód. Viszont az ESET nem olyan jó mint amilyennek sokan beállítják, persze nem rossz de nem is olyan jó inkább ilyen erős középszintűnek mondanám. Régebb viszont nagyon jó volt de már nem a r3égi, na meg elég nagy a reklámja., és ezért maradt meg a köztudatban.
Az Avast-tal is hasonló a helyzet csak szinesben, ugyanis az ingyenes, régebb a 3-4 es verziói jók voltak és ezért elterjedt de a 4-es verzió végén és az 5-ös elején csak rossz tapasztalataim voltak vele és sok vírust beengedett, azóta többet nem használtam és nem valószínű h fogom még valaha. Az avirát is sokan ajánlják meg utána is néztem, nem tűnik rossznak de személyes tapasztalatom nincs vele. Az AVG sem rossz régebb az is volt és nagyon jó volt akkor, azóta sokat csökkent de még mindig nem rossz. A 3. a Panda Cloud ami szintén nagyon szimpatikus és a teszteken is viszonylag jól teljesít csak nem lehet rossz.
Fizetősek közül Kaspersky és BitDefender. A bitdefender is kb 6-7 évvel ezelött a nod32 fénykorában próbáltam, hát az aztán védett is rendesen, 1 vírus se csúszott be mellette, sokat is kérdezgetett. Egyetlen hibája az volt h a vizsgálat nagyon lassú volt és nagy volt a gépigénye. Azóta úgyhallom sokat fejlődött ezeken a területeken de védelmi szempontól is még nagyon jó de az újabb verziókat már nem próbáltam illetve van belőle ingyenes változat is arról sem tudok írni. A G-Data-t eddig nem ismertem pedig már elég régóta fenntvan, és nagyon dícsérik főleg ez az új "két-motoros" megoldást. Próbáltam még a Comodo IS-t is, nem rossz de jó se, nekem nem jött be, tűzfala viszont kiemelkedő. Rossz tapasztalataim voltak az Ad-aware, Norton, Zone-alarm és az Avast-al, sz$rok mind, legalábbis számomra. Legutóbb az Agnitum OutPost IS teszteltem, a tűzfala tényleg az antivirus részét meg nem is tudom... Vegyes érzelmeket hagyott maga után, voltak jó 3és rossz tulajdonságai is.
Az anti-virus és tűzfal mellé ajánlott valamilyen tisztogató programot rakni. Pl.: MB Anti-Malware, SuperAntiSpyware, CCleaner.
Bocs a kisre3ényért, így sikerült 3és kösz aki elolvasta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!