Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Adott egy vadi új laptop, egy...

Adott egy vadi új laptop, egy telepített win8-al. ( telepítő lemez nélkül) Hogyan tudok az oprendszerről egy telepítőlemezt készíteni, hogy a későbbiekben meglegyen? A gépre win7-et akarok telepíteni.

Figyelt kérdés

A gépre win7-et akarok telepíteni.

Valami egyszerű megoldás, ha létezik.

#Windows 8 #oprendszerről telepítő lemez
2013. szept. 3. 22:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy nagy mágus, akkor íme, a leghatékonyabb tanács, amivel a garancia se sérül. Hagyd, ahogy van. Egy hónap, és jön a 8.1. Beállítod neki, hogy bootoljon az asztalra, a start screent kicseréled all apps screenre (ezt mind lehet "hivatalosan", bütykölés nélkül), és máris csak annyi a különbség, hogy a "start menü" elfoglalja az egész képernyőt. Egyébként működését tekintve közel azonos.
2013. szept. 3. 23:09
 12/17 anonim ***** válasza:

Vagy itt ez az ingyenes progi, és megfelelő beállításokkal az indulás után már nem talál különbséget egy alap user:

[link]

2013. szept. 4. 00:32
 13/17 anonim ***** válasza:

Ja, és telepített gépeknél kb. 99%, hogy van rejtett recovery (helyreállító) partíció, amin rajta van teljes rendszer backup, és ahonnan bármikor vissza tudod állítani a teljes eredeti telepített oprendszert driverekkel fullban.

Szal vszeg már meg is van, amit akarsz...

Csak azt a rejtett partíciót ne töröld telepítéskor!

2013. szept. 4. 00:36
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2013. szept. 4. 19:09
 15/17 A kérdező kommentje:
Szóval telepítettem 3.oprendszernek a gépemre a win8-at, hogy kipróbálhassam legalább, mielőtt bármit is mondhatnék, vagy csinálhatnék a szóban forgó laptoppal kapcsolatosan. :) Tetszene, de mégsem. Le is szedtem ma, ( hirens... partition valamelyikével, mindegy is ) úgy ahogy ezt máskor is tettem más operációs rendszerrel is, aztán visszaállítottam a win7 eredeti méretét, aztán indítás után akár akartam, akár nem, elindult mégis a win8 automatikus helyreállító. Ezt hogy csináltam?
2013. szept. 5. 18:21
 16/17 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy amikor a win8-at felraktad, nem rejtetted el a többi partíciót, így az elsőbe került a bootloadere.

Win7 DVD-t rakd be, bootolj be róla, menj be javító üzemmódba, és parancssorból add ki a következő parancsokat:

bootrec /fixboot

bootrec /fixmbr

bootrec /rebuildbcd

2013. szept. 6. 13:18
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Sajnos nem volt célravezető. Elfelejtettem mondani, hogy xp is van a gépemen.
2013. szept. 6. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!