Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Smasung galaxy S4 telefont...

Smasung galaxy S4 telefont szeretnék venni az internetről. (Jófogás, apród). De nem tudom, hogy mire kell figyelni. Honnan tudom, hogy klón-e?

Figyelt kérdés
Pl: van egy 60 ezerért de megvan hozzá a garancia papír is. Honnan tudom, hogy az a papír tényleg azé a telefoné e? És mi van akkor ha kihozta részletre a telefont és nem fizetni akkor letilthatják a telefont ugy hogy ne legyen működőképes? És ha valaki a T-mobiltol veszi akkor lehet független? Mert ez a telo ugy van . Vagy lehet kisüttete? Ha valaki otthol van a témában írjon .

2013. szept. 1. 11:40
 1/1 anonim ***** válasza:

-IMEI szám alapján tudod megnézni, hogy a garanciapapír a telefonhoz tartozik-e. Ez általában a készüléken az akkumulátor alatt található meg, illetve szoftverben sem árt ellenőrizni a szabványos *#06# kód beütésével a tárcsázóba.

-Ha részletre vette, és nem fizeti tovább, akkor le lesz tiltva a telefon, és maximum médialejátszónak fogod tudni használni tovább.

-Szolgáltatótól vásárolt telefonnál is előfordulhat, hogy független, de ilyen maximum csak a kezdeti szállítmányoknál van, későbbiekben semmiképp. Ha ezt mégis annak adja, akkor három lehetőség van: vagy kifüggetlenítette (illegális, valószínű garancia is ugrott), vagy súlyos pénzekért feloldatta a korlátozást a szolgáltatónál (nem valószínű), vagy pedig hazudik.

Mint mindig: csak személyesen szabad megvenni a készülékeket, előtte ki kell próbálni, hogy feljelentkezik-e a hálózatra, és nagyon résen kell lenni, ha valami túl olcsó ahhoz, hogy igaz legyen (mint most). Klónok általában külsőre nagyon hasonlítanak az igazihoz, de a kijelző felbontása legtöbb esetben jócskán elmarad, illetve nem is AMOLED kijelző szokott bennük lenni (ha forgatod a készüléket, és torzulnak a színek, gyengül a fényerő, akkor TFT van benne).

2013. szept. 1. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!