Számítógépemet hogyan tudom hatékonyabban lezárni?
A hetest már nem lehet csak úgy csökkentett módba kijátszani, mint az XP-t (Mondjuk azt se lehetett, ha normálisan be volt állítva, és a rendszergazda fióknak is jelszó volt beállítva)
Jelszónak meg valami komolyabbat kell kitalálni, ne olyat amire hamar rájönnek, mert köthető valamihez, valakihez.
Ez után persze még lehetőség van boot -olható CD/DVD/pen drive -on lévő hack programok használatára (pl Hiren's Boot CD, Ophcrack, stb.). Ezek ellen meg a úgy védekezhetsz, hogy beállítod a vinyót elsődleges boot -ra majd levéded a BIOS -t jelszóval.
Ha annak is fent áll a veszélye, hogy kiszerelik a vinyódat és más gépbe rakják, hogy olvasni tudják az ellen meg a meghajtó titkosításával védekezhetsz, pl Windows 7 Ultimate -ben alapból ott van erre a Bitlocker.
Nem, annyira már nem kell aggódni, hogy kiveszik a HDD-t, de a mappatitkosításos módszer, és a BIOS jelszó hasznosnak tűnik, szerintem alkalmazom is. Kicsit utánanézek.
Köszönöm a hasznos válaszokat, most már sokkal tájékozottabb, és nyugodtabb vagyok. : ) Megy a zöld ujj. : )
A BIOS jelszó azért inkább csak egy vicc, mint védelem. :)
Egy pillanat alatt ki lehet nyitni a gépet, kikapni az elemet az alaplapból és volt, nincs BIOS jelszó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!