Ha engem ddos támadás ér a szolgáltató feljelentheti a támadót a tudtom nélkül, vagy helyettem?
Nah már egyszer akartam válaszolni a kérdésedre, csak áramszünet lett, aztán meg már nem volt időm annyira:)
-Tehát milyen szolgálatónak kell feljelentenie?
Internet szolgáltatónak?
Itt neked kell megtenni a feljelentést. Bár a szolgálató is megteheti. Ennek elméletben benne kell lennie a szerződésben, hogy hackertámadások esetében ki a felelős érte.
Szerintem a kliensnek, magyarán ha a gépedet DoS-olták akkor neked kell megtenni.
Egyébként meg DDos= Distributed Denial of Service támadásnál, ami elosztott szolgálatásmegtagadásos támadást jelent szerintem gyak fölösleges megtenni a feljelentést.
1.) értem, hogy kárt okozott neked, de a DDoS támadás több gépről történik, ezeket lehet azonosítani, de abszolút nem biztos, hogy rendőrség a valódi támadókat fogja megtalálni. ( ha botnet hálózatot használtak)
2.) amennyiben ezt ők simán megcsinálták megúszhatják legrosszabb esetben 1 év szabadságvesztéssel, illetve akár közmunkával is, amennyiben anyagi kárt okoztak neked, akkor polgári peres úton követelheted vissza az okozott kárt.
Ha hostingolt szerverről van szó, akkor annál a szolgálatónak kötelessége hivatalból megtennie a feljelentést, (elméletben persze csak), de ekkor ismét az 1-es illetve a 2-es pont a helyzet)
Ha botnet hálózatot használtak, akkor szó szerint bottal ütheti a nyomaikat, mert nem fogja megtalálni senki. ( persze ehhez úgy is kellett kivitelezni.
Amennyiben néhány kis kretén volt, akik megtaláltak egy "jó" programot a neten, és poénből csinálták azokat meg találhatja a rendőrség, ellenkező esetben nem biztos, Persze a van rá esély, csak azért egy jól kivitelezett DDoS nál nem nagyon jutnak el a támadóig ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!