Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Le lehet így nyomozni valakit?

Le lehet így nyomozni valakit?

Figyelt kérdés
Ha valaki telefonról ír pl egy oldalra, de a telefonban a sim-kártyán nincsen semmilyen csomag, akkor nincs az illetô nevén? Nem lehet vele telefonálni, smst küldeni, csak netezni. Így is le lehet nyomozni IP cím alapján a tulajdonost?
2013. máj. 4. 07:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
IP cím alapján te senkit nem fog "lenyomozni"...
2013. máj. 4. 08:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor leírom a sztorit :) Van egy ilyen telefonom, amit leírtam. Kishúgom elkérte játszani, de igazából ask-on beszólt egy zûrös lánynak, aki megverte a húgom barátnôjét. A csajszi azt írta neki, hogy lenyomoztatja a bátyjával IP cím alapján, én meg beijedtem, hogy hugit is összeveri.. Ezért lenne fontos. Szóval lehet vagy nem?
2013. máj. 4. 08:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az IP cím gazdáját nem adja ki a szolgáltató senkinek, csak bírósági határozatra bűncselekmény esetén...
2013. máj. 4. 08:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi :) És a laptoppal mi a helyzet? Ha onnan írt, azt ki lehet deríteni?
2013. máj. 4. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan úgy IP címet kap, amit nem adnak ki...
2013. máj. 4. 09:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ip címmel önmagában senki nem megy semmire. Kivétel ezalól a rendörség.

DE ha a csaj bátyja profi hacker, és mobilotok/laptopotokon semmilyen védelem nincs, akkor elméletben hangsúlyozom elméletben telepíthet egy kémprogramot, ami alapján kiderülhet ha bejelentkezik valaki pl. facebookra, hogy kicsoda az illető.

De ehhez nagyon profinak kell lennie, olyan exploitokkal kell rendelkeznie, ami ellen még nincs védelem.

Az esély erre 0%. Szóval nem fogják kideríteni, hogy ki irta. Egyébként az ask-on keresztüli üzenetküldésnél nem tárolja az ip címeket. Egy központi szervert látna. Szal a csaj csak kamuzott, hogy milyen kemény...

2013. máj. 4. 14:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Hála legyen a jó égnek! :) Halálra aggódtam magam.. hugi vasággyal 40kg, az a csajszi meg vagy 70.. vaságy nélkül :S

Köszönöm!!

2013. máj. 5. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!