Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A windows IP cím ütközést...

A windows IP cím ütközést észlelt?

Figyelt kérdés
Van otthon egy asztali számítógép meg most én is kaptaM 1 laptopot és amikor csatlakoznék a saját WI-FI-nkre akkor ezt írja ki.Itt gyakorin is oolvastam már ilyet és azt mondják változtassam meg az IP- címem de azt hogy kell? windows 7 em van

2013. ápr. 27. 16:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen routered van? Hogy van beállítva?
2013. ápr. 27. 17:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Valamelyik, vagy mindkét számítógépen fix IP cím van beállítva.

Ez esetben mindkét gépen csináld meg a következőt: a billentyűzeten a windows logos billentyűt+ az r billentyűt nyomd le egyszerre.

Megjelenő ablakba írd be: ncpa.cpl

Megjelennek a gépedhez tartozó hálózati kapcsolat(ok). A használt kapcsolatra kattints jobb egérrel, majd válaszd a tulajdonságok menüpontot.

A megjelenő ablakban az első fülön jelöld ki a TCP/IP protokoll 4-es verziója sort. (pipát ne vedd ki!)

Ezután kattints a jobb oldalon aktivvá váló tulajdonságok gombra.

Az újabb megjelenő ablak eső fülén láthatod, hogy a géped automatikusan kapja-e az IP címet, vagy kézzel van beállítva.

Ha automatikusan van, akkor a másik gépen is úgy legyen. Ha fixen, akkor a másik gépen is fix legyen, és persze egy másik IP cím. pl.: egyik gép 192.168.1.101 másik pedig 192.168.1.102 Lényeg, hogy az utolsó rész térjen csak el.

2013. ápr. 27. 17:08
 3/10 anonim ***** válasza:

B verzió:

Elképzelhető, hogy a routerben van beállítva, hogy egyik gép fix IP-t kap mindíg. És az új gép nincs. De ezt elvileg kezelnie kéne a routernek, tehát ezt a lehetőséget minimálisak találom, de nem kizárt.

2013. ápr. 27. 17:11
 4/10 geiszla ***** válasza:
Keresd meg a Hálózati és megosztási központban a wifit, kattints a "Vezeték nélküli hálózati kapcsolat (Wifi Neve)" linkre, és ott a diagnosztikára. Ez sokszor segít
2013. ápr. 27. 17:13
 5/10 A kérdező kommentje:
A második válaszadó utasításait követve megnéztem mind két gépet és mindenhol automatikusan kéri az IP címet,de még mindig nem tudok netezni a laptopomon.Aztán próbáltam kézileg beállítani különböző IP címeket de akkor sem történt semmi, hogy tudok a két gépnek külömböző IP címet beállítani?
2013. ápr. 28. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:

Az IP címet a router osztja ki.

Vagy a hálózati kártyákhoz rendelsz külön-külön IP címeket, vagy a routerre bízod, hogy DHCP kiszolgálóként működjön.

Ezeket a router kezelőfelületén tudod megnézni. (Böngésző ablakból nyílik)

2013. ápr. 28. 14:08
 7/10 A kérdező kommentje:
És a router kezelőfelületét hogy tudom megnyitni?
2013. ápr. 28. 19:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Routere válogatja.

192.168.1.1

192.168.1.2

Ilyesmik. Benne van a használati utasításában.

Ezt beírod a böngésződ címsorába, nyomsz egy entert és már kéri is a felhasználónevet és jelszót.

Alapértelmezettként általában "admin" és "password".

2013. ápr. 28. 21:15
 9/10 A kérdező kommentje:
Felhívtam a szolgáltatót és végül megoldódott, belső probléma volt.
2013. máj. 8. 15:36
 10/10 anonim válasza:
amikkor te fel hivtad a szolgáltatót,akor neked visza tudták nézni az előzményeket?
2015. márc. 1. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!