Mit csinálnak a nagy cégek az emberek begyűjtött adataival? (Google, Microsoft)
Pl. személyre szabott reklámokat hoznak fel az oldalak. Mondjuk látják, hogy sokszor keresel játékokra google-n, akkor játék boltok reklámjai jönnek fel.
Én akkor lepődtem meg, amikor PC-n google-n rákerestem egy településre és az androidos telómban lévő google alkalmazás mutatta az útvonalat és hogy mennyi idő alatt érek oda. :D Szinkronizálja automatikusan a telót.
Nekem durvább volt, mert én nem kerestem helyszínre, hanem elutaztam egy idegen országba, és a telefonom megkérdezte, hogy tervezhet-e útvonalat az érdeklődési körömnek megfelelő közeli helyszínre... Szóval eléggé szenzitív dolgokat tud a szolgáltató.
Amúgy pl. a Drive szolgáltatás felhasználási feltételei szerint a szerzői jogáról is lemondasz annak, amit oda feltöltesz, szóval akár fel is használhatná a google.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!