állóházas gépnek baja lesz ha lefektetem, és úgy használom?
üdv!
van egy p4 es gépem a földön állva, a vezetékei elég rövidek, ha oldalára fordítanám nem lenne baja? minden stabilan rögzítve van
A vinyót tesztelik ebbe a pozícióba is. Haverom FSC markajájú asztali gépébe nem is lehet csak függőlegesen vinyót rakni. Van benne egy 6 éves WD SATA -s vinyó azzal együtt vette a gépet, teljesen 100% -os még csak egy hibás vagy gyenge szektor sincs rajta.
Viszont az optikai meghatót tényleg kínlódás úgy használni. Szerintem jobb lenne pár hosszabbító kábelt venned. Mindenhez van: VGA, USB, PS/2, stb. És nem is drágák.
Személyes tapasztalatom nincs, de mivel terveztem pár éve, hogy építek magamnak egy gépházat, így utána olvasgattam. És arra jutottam, hogy az a lényeg, hogy vagy függőlegesen vagy vízszintesen álljanak a cuccok. Szögben megdöntve okozhat problémát egyedül, mivel a csapágyazást nem egyenlően éri a terhelés. Nyilván ez a hagyományos vincseszterekre, optikai meghajtókra igaz és a ventilátorokra. Az SSD-kre, meg a többi mozgó alkatrésszel nem rendelkező egységnek elvileg teljesen mindegy hogy áll.
Az már más kérdés, hogy egy élére állított optikai meghajtóba izgalmas bepakolni a lemezt. :)
Ez egy sokéves vita.
A lényeg, hogy a különböző meghajtók (HDD, ODD) simán használhatók, és nem károsodnak akár vizszintes, akár függőleges beépítés mellett.
köszi a válaszokta.
amúgy úgy csináltam meg hogy a wincseszter vízszintesen van a mésik függőlegesen és mindkettő remekül működik, az optikai meghajtót meg csak akkor használom ha telepíteni kell a gépt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!