Hogyan lehet egyszerű irodai programmal begyűjteni kéretlen és veszélyes alkalmazásokat a böngészőkbe?
Foxit Reader, a gyártó weboldala, letöltés közben: Win23/Bundled.Toolbar.Ask veszélyes alkalmazás.
Magyar letöltőoldal: Win32/DownloadSponsor kéretlen alkalmazás.
Magyar letöltőoldal: Win32/ELEX.B kéretlen alkalmazás.
Az ESS6 résen volt, bevágta ezeket a karanténba.
Enyhén szólva dühítő, hogy nem képesek a biztonsági rések felderitése után két hónappal sem lépni, értem ezt főleg a gyártóra.
Attól hogy valami veszélyes vagy kéretlen alkalmazás, még nem biztos, hogy ténylegesen káros, csak meg van rá az esély, mert ismeretlen program, vagy sok negatív visszajelzés érkezett - a Toolbarokat nyilván senki nem szereti.
Ezzel nem tud mit kezdeni egy vírusirtó.
A kérdésed még mindig nem értelmes.
Amikor feltelepíted a Foxit Reader-t, akkor megkérdezi, hogy felrakja-e az Ask toolbart.
Az alapértelmezett opció persze az igen, ami azért bosszantó, de én eddig mindig résen voltam, 6 év alatt még egy toolbart nem kaptam be, amit nem akartam.
Nekem a Windows Defender a Winamp telepítőt reklamálta meg hasonló okokból.
Az ingyenes programok kiadóinak is élnie kell valamiből, ezért rakják bele ezeket a szutykokat a programjaikba.
Amikor az Adobe Flash-t frissíted ott is felajánl valami MacAffe biztonsági ellenőrző izét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!