Ha az Eset tűzfalában bekapcsolom az UDP csomagok ellenőrzését miért megy el a net?
TCP-t és UDP-t is be kell kapcsolni. Néhány napja DNS mérgezésnél is ezt az UDP-t jelezte, a szolgáltatónál volt hiba.
Ha ez ESS6, akkor kapcsold be a Játékos üzemmódot.
Sztem elfogod az udp 53-as portot is, amin a dns kérések mennek... ha mindent letiltasz, akkor akár ki is húzhatod a gépet a netből.
Állítsd be interaktív üzemmódra... 2 napig halálra szívat, mert minden programot megkérdez, h kimehet-e a netre vagy sem, de utána már nem lesz olyan gond, h vmi olyan kimegy a netre aminek nem kell...
Az első nem igazán tudja mit beszél...
DNS mérgezés: [link] Ez akkor is előjön, ha ugyanazzal a konfiggal beraksz egy másik szervert a hibás helyére (nála gondolom ez volt)... a MAC ütközés miatt sírni fog a mérgezés miatt, újraindítasz vagy konzolba arp -d * és már nincs is gond.
A játékos mód pedig: [link]
"Teljes képernyôs módban használt alkalmazások esetén
(például prezentációk, videók, számítógépes játékok) célszerű, ha a szoftver nem zavarja a felhasználót felugró tájékoztató üzenetekkel. Amikor a program teljes képernyős felhasználást érzékel, csak azokat a figyelmeztetéseket jeleníti meg, amelyek felhasználói beavatkozást igényelnek."
Már használtam Interaktív módban de amikor már 100x megkérdezte hogy az svchost.exe fájlt kiengedem-e a netre berágtam és visszaállítottam Automatikus üzemmódra, jó az nekem. Meg amúgy is olyan programokat is kérdezett amiről fogalmam sem volt hogy most azt ki lehet-e engedni a netre vagy nem. Én erre gondoltam: [link]
Ha a TCP és UDP csomagok ellenőrzése engedélyezve van nincs net.
USB modemes mobilnetem van, ESET a védelem, nálam is be van kapcsolva mind a kettő (UDP is), nem szakad meg a net.
Futtass le Kaspersky online scannert, valamilyen virus (féreg, trójai) lehet a gépeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!