Agyamra mennek a jelszódirigáló weblapok. Miért nincs olyan opció, hogy "én felelősséget vállalok, ha gyenge a jelszavam"?
Sokszor kapok dührohamot, amikor regisztrálok valahová és kér egy jelszó megadását. Utána meg kötekedik, hogy ez is meg az is legyen benne, meg nem legyen kevesebb mint x és ne legyen több mint y.
Nehezükre esne egy olyan opció, hogy én felelősséget vállalok a saját jelszavam gyengeségéért?
Állítólag az én biztonságom érdekében egrecíroztat és dirigál és keménykedik. De akkor miért nem dönthetem el, hogy nekem megfelel mondjuk az, hogy négy darab 1-es a jelszavam? Ha feltörik, magamra vessek, és ennyi.
Mondjuk bankoknál megértem, ott van tétje, de egy fos webáruházban, vagy egy online fórumban nem tökmindegy?
Webáruház esetén feltörik, rendelnek a címedre pár százezer forint árut akkor kifizeted és átveszed?
Ha neked mindegy rendelhetek a nevedben? :D
Esetleg egy online forumot telerakom náci jelképekkel, vagy pedomaci dolgokkal, a te nevedben (ahol már esetleg ismernek, tehát nem arról van szó, hogy ál-profilt regisztrálok a neveddel, az nem ugyanaz). Örülnél neki?
Vannak akik évek óta fórumoznak, komoly témákban, esetleg "szakértőként" működnek abban közre. Na..őket védi.
Vagy neked megfelel, hogy ha valós címet adsz meg zaklatnak, vagy valahova kitetted a számodat, és azon hívogatnak?
Ha te ezért dührohamot kapsz akkor fordulj orvoshoz.
Akkor amikor pl. valaki feltöri a fiókodat, mert te egy nagyon egyszerű jelszót adtál meg, nem csak téged érhet kár. Egy webáruház esetében, rendel valaki a te címedre egy nagy értékű terméket. Azt egy futárszolgálat kiszállítja neked. te széttárt kezekkel mondod, hogy "Én nem rendeltem"
Soroljam még ?
Természetesen azért ez ennyire nem fekete és fehér, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy egy adott weboldal miért kényszeríti a partnereit arra, hogy biztonságos jelszót adjon meg. Ja , és még nem beszéltem az adminisztrációról, ami egy esetleges tévedés, vagy bármilyen, a jelszóból adódó probléma miatt felmerülhet. Nincs minden weboldalt üzemeltető cégnek arra egy külön embere, aki azzal foglalkozzon, hogy a tévedéseket korrigálja.
Tudomásul kell venni, hogy mindenütt vannak játékszabályok amelyeket betartva, minimális az esélye annak, hogy bármilyen típusú jogsérelem érjen bennünket.
Vagy a KRESZ-ben is reklamálsz, egy sebességkorlátozó tábla láttán ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!