Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Nem reagálnak gombok, ablakok...

Killer81 kérdése:

Nem reagálnak gombok, ablakok a kattintásra. Vírus?

Figyelt kérdés

2013. febr. 4. 08:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
újraindítás megvolt már ?
2013. febr. 4. 08:41
 2/14 A kérdező kommentje:

Windows 7. 64bit fut a gépen.

Kb. 2 napja azt csinálja a gép, hogy tökéletesen működik és egyszer csak nem reagál kattintásra a Start gomb meg az ablakokban sem lehet katintani semmire. Alt+ctrl+del feladatkezelő megnyitása után pár percig megint jó minden. Nod 32 fut a gépen és frissül is normálisan. Az érdekes az egésyben hogy egy kollégám is szórul szóra erre panaszkodott reggel. Nem cseréltünk adatot tehát ha vírus akkor sem tőle van.

2013. febr. 4. 08:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Természetesen több restart is volt már.
2013. febr. 4. 08:45
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha újra indítod akkor nyisd meg a Feladatkezelőt, várj türelmesen s ott látni fogod melyik progi akasztja ki a gépedet.
2013. febr. 4. 09:25
 5/14 A kérdező kommentje:
Oksi. Teszek egy kísérletet.
2013. febr. 4. 11:04
 6/14 anonim ***** válasza:
Na, hogy állsz?
2013. febr. 4. 21:43
 7/14 A kérdező kommentje:

Nos érdekes anomáliák mutatkoznak.

A feladatkezelőben a programok listályán nem használ semmi processzor-százalékot, de ettől függetlenül a komplett kihasználtság olykor 70% is megvan. :)

Két HDD van a gépben. A másodikat lekötöttem és az elsőt, amint a Win 7 fut teljesen formáztam a Windows 7 újratelepítésénél. Ami megdöbbentett, hogy a telepítéskor, már ahol kérdezni a windows lemez, hogy a a windows mely változatát kívánom föltenni, már ott el-TAB-ol valami az ablakról, így csak a billentyű ALT+TAB funkciójával tudom az ablakot újra aktívvá tenni és folytatni a telepítést. A partíció formázása után az újratelepült Win 7 már produkálja a hibát, pedig semmilyen adathordozót nem dugtam be a gépbe, amitől visszajöhettet volna a vírus, ha vírus. BIOS-t is frissítettem hátha... Ugyanaz. Most jön több antivírus program sorban, hátva valamelyik mond valami értelmeset.

2013. febr. 4. 22:50
 8/14 anonim ***** válasza:

Próbáld meg, hogy cd-ról futtatsz antivírust bootoláskor.

Én még a W7-re is gyanakodnék...gondolom, nem a drága változatod van meg hanem a nadonóccó

2013. febr. 4. 23:08
 9/14 A kérdező kommentje:

Ez a Win 7-em van az elmúlt másfél évben. Momentán eredeti és az SP1-en felül minen update rajta van. Nem mintha a lényegen változtatott volna. 4 telepítés alatt nem hagyott cselben.

Virus report:

Kaspersky: SEMMI

NOD32: SEMMI

AVAST: 3 fertőzés

Avira: SEMMI

Spyware Terminator 2012: 7 féle fertőzés

A fertőzések nem tűnnek komolyaknak, de miután leszedte őket úgy kb. 30 perce nem jött elő az anomália.

A spyware eltávolítása előtt volt egy rejtett file, aminek nem volt kiterjesztése és ilyen hülye neve volt hogy "oiyx". Most eltűnt.

2013. febr. 5. 00:01
 10/14 A kérdező kommentje:

Kezd olyan lenni az egész mint egy paróia.

Ma reggel beröffentettem a gépet.

A sajátgépet elindítva megnit nem lehet semmire sem kattintani, csak a jobb felső sarokban az X-re, meg a fejlécénél odébbtenni az ablakot. :)

Vicc. A feladatkezelő megnyitása után ismét az enyém az irányítás egy darabig.

2013. febr. 5. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!