Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az ismerősömtől kaptam egy...

Az ismerősömtől kaptam egy e-mailt. Azt mondja, hogy nem ö küldte. Lehetséges ez? Gondolom az ő fiókjában szerepelnie kell az elküldött levelek között.

Figyelt kérdés
2009. szept. 3. 05:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Már többször írtuk itt le, hogy az e-mail is ugyanolyan, mint a postai levél: a küldő azt ír rá feladónak, akit csak akar. Senki és semmi nem ellenőrzi, hogy tényleg az küldte-e a levelet, aki feladónak fel van tüntetve.
2009. szept. 3. 07:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen lehetséges!

Ha ő küldte, és mondjuk letagadja, akkor meg csak van annyi esze, hogy kitörli az elküldöttek közül. Küldj egy pivit, egy-két tanácsot adhatok.

2009. szept. 3. 08:16
 3/10 anonim ***** válasza:

De az is lehet, hogy az ismerősöd gépén van 1-2 spam vírus ami az ő tudta nélkül küldözget e-maileket a nála meglévő címekre, és benne elküldi saját magát is a vírus.

Lehet, hogy már a te géped is fertőzött és a tudtod nélkül küldözgetsz te is e-maileket.

Egy alapos spam és víruskeresés nem ártana mindkét gépen.

2009. szept. 3. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyszer én is kaptam egyik barátnőmtől egy levelet hotmail-en. Megnyitottam és angol szöveg volt benne. Persze vírus volt... És természetesen nem is ő küldte.
2009. szept. 3. 15:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha fent van a Hi5-ön, akkor az küldözgeti automatikusan a gépén szereplő összes email-címre a spamokat. Futtasd le a vírusirtódat!
2009. szept. 4. 18:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Rendes levélként jött az e-mail,angol nyelvű szövegben pénzt kért a feladó az ismerősöm nevében.Természetesen nem adtam.Vírusirtó,ad-aver nem talált semmit.
2009. szept. 5. 10:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg vírus! Az ismerősödnek, ha pénzre volna szüksége, nen az a célravezetőbb, ha magyarul írja?
2009. szept. 6. 09:52
 8/10 anonim ***** válasza:
15:02-es vagyok. Az én akkori vírusírtóm se talált semmit (mellesleg Nod32), pedig az vírus volt, és csak később, amikor letöltöttem egy másik vírusírtót, az találta meg. Azóta semmi ilyesmit nem nyitok meg.
2009. szept. 6. 12:55
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Egyébként az a "szép" az egészben,hogy azóta többször találkoztam az ismerősömmel,szó sem esett a levélről,ill.a pénzről.

Nod32 van a gépen, meg ad-aware se6,semmi találat.Melyik vírusirtót telepítsem a nod helyett,mert ugye ezt le kell törölnöm?

2009. szept. 9. 09:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld ki Avast-ot. Használd a Boot idejű víruskeresést is. Igen, előtte le kell, hogy töröld a Nod-ot.
2009. szept. 11. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!