Az ismerősömtől kaptam egy e-mailt. Azt mondja, hogy nem ö küldte. Lehetséges ez? Gondolom az ő fiókjában szerepelnie kell az elküldött levelek között.
Figyelt kérdés
2009. szept. 3. 05:57
1/10 anonim válasza:
Már többször írtuk itt le, hogy az e-mail is ugyanolyan, mint a postai levél: a küldő azt ír rá feladónak, akit csak akar. Senki és semmi nem ellenőrzi, hogy tényleg az küldte-e a levelet, aki feladónak fel van tüntetve.
2/10 anonim válasza:
Igen lehetséges!
Ha ő küldte, és mondjuk letagadja, akkor meg csak van annyi esze, hogy kitörli az elküldöttek közül. Küldj egy pivit, egy-két tanácsot adhatok.
3/10 anonim válasza:
De az is lehet, hogy az ismerősöd gépén van 1-2 spam vírus ami az ő tudta nélkül küldözget e-maileket a nála meglévő címekre, és benne elküldi saját magát is a vírus.
Lehet, hogy már a te géped is fertőzött és a tudtod nélkül küldözgetsz te is e-maileket.
Egy alapos spam és víruskeresés nem ártana mindkét gépen.
4/10 anonim válasza:
Egyszer én is kaptam egyik barátnőmtől egy levelet hotmail-en. Megnyitottam és angol szöveg volt benne. Persze vírus volt... És természetesen nem is ő küldte.
5/10 anonim válasza:
Ha fent van a Hi5-ön, akkor az küldözgeti automatikusan a gépén szereplő összes email-címre a spamokat. Futtasd le a vírusirtódat!
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Rendes levélként jött az e-mail,angol nyelvű szövegben pénzt kért a feladó az ismerősöm nevében.Természetesen nem adtam.Vírusirtó,ad-aver nem talált semmit.
2009. szept. 5. 10:12
7/10 anonim válasza:
Valószínűleg vírus! Az ismerősödnek, ha pénzre volna szüksége, nen az a célravezetőbb, ha magyarul írja?
8/10 anonim válasza:
15:02-es vagyok. Az én akkori vírusírtóm se talált semmit (mellesleg Nod32), pedig az vírus volt, és csak később, amikor letöltöttem egy másik vírusírtót, az találta meg. Azóta semmi ilyesmit nem nyitok meg.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Egyébként az a "szép" az egészben,hogy azóta többször találkoztam az ismerősömmel,szó sem esett a levélről,ill.a pénzről.
Nod32 van a gépen, meg ad-aware se6,semmi találat.Melyik vírusirtót telepítsem a nod helyett,mert ugye ezt le kell törölnöm?
2009. szept. 9. 09:38
10/10 anonim válasza:
Szerintem próbáld ki Avast-ot. Használd a Boot idejű víruskeresést is. Igen, előtte le kell, hogy töröld a Nod-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!