Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Jogilag büntethető-e a diákok...

Jogilag büntethető-e a diákok Facebook oldalának feltörése egy tanár által?

Figyelt kérdés
Egy pedagógus kémprogram segítségével feltöri a diákok Facebookját, emailjait, és a privát üzeneteiket kinyomtatva elszámoltatja őket azok - amúgy iskolát, társadalmat nem sértő - tartalmáról.

2013. jan. 18. 16:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Kedves előző! Köszönöm a választ! Az érintett tanárok szerintünk úgy gondolják nem követtek el jogsértést, sőt, az iskola javára tettek!!!!
2013. jan. 18. 17:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Undorító hogy az iskola mit enged meg magának és egyben bűncselekmény is nem jogsértés Bűncselekmény!Én mindenképp feljelentést tennék az ügyben a rendőrségen!Kémprogram a gépen,lehallgatás,üzenetek tárolása (hogy kinyomtatta),Facebook feltörése,titkosszolgálati eszközzel való visszaélés, mind bűncselekmény és még jönnek hozzá a többi dolgok! Én még a Sajtó fülébe is eljuttatnám a hírt ezeken a tanárokon példát kell statuálni!Akinek ilyen a mentalitása annak nem a tanári pályán gyerekek közelében van a helye rossz szakmát választott!Utána lehet nézni ez nem szabálysértés ezekért már több év börtönbüntetés jár.
2013. jan. 19. 18:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Arról ne is beszéljünk mi mindenhez jutottak ezek a tanárok még hozzá szülők e-mail címeihez,bankkártya számokhoz,szülők személyes adataikhoz jelszavakhoz felhasználónevekhez. Diákokon át ugyan úgy a szülők és a többi családtag minden személyes adatához hozzátudtak férni aki azon az iskolán át belépett az minden jelszót változtasson meg beleértve a jelszó emlékeztetőket!Itt hozzájutottak a tanárok a diákok családtagjainak személyes adataihoz bankkártya számaihoz,hivatalos dolgaihoz, is ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni. Én mindenképp feljelentést tennék az ügyben mert ez nagyon súlyos dolog!Ha később visszaélnek ezzel és most nem tesznek feljelentést az sokkal rosszabb lesz!
2013. jan. 19. 19:37
 14/14 anonim válasza:

Ez bűncselekménynek számít.Viszont nem hinném,hogy akármelyik rendőrség foglalkozna egy ilyen "piti" üggyel.

Ha vannak terhelő és megkérdőjelezhetetlen bizonyítékaid,szerintem egy próbát megér.Ha nem foglalkoznak vele,akkor nagyra kell nyitni a szád,összeszedni minden határozottságod és kirúgatni az iskolából.Egyébként lenne hozzá 1-2 kedves szavam szülőként...

2013. márc. 8. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!